Logo
Vytlačiť túto stránku

Termokamery: Špičkové zariadenia, ktoré majú pod dohľadom všetky odvetvia

Termokamery: Špičkové zariadenia, ktoré majú pod dohľadom všetky odvetvia

Ak vás zaujíma, aké sú niektoré z aplikácií termovízie, alebo ak sa rozhodujete kúpiť termovízne alebo nočné videnie, tento článok načrtáva niektoré z výhod profesionálnej optiky, ktorá má vďaka svojim funkciám všetko pod drobnohľadom.

Termovízne zariadenia majú senzory, ktoré detegujú teplo vydávané predmetom. Toto snímané teplo sa mapuje na farbu, ktorá sa potom zobrazí na senzore dostupnom pre oči používateľa. Najvyspelejšie prístroje na svete dokážu rozpoznať rozdiely 0,01 °C.

Oceníte ich pri love

Univerzálne termokamery sú veľmi populárna technológia v poľovníctve, najmä pri love na diviaky. Táto a rôzna iná zver môže byť veľmi aktívna najmä v noci a môže žiť aj v prostrediach, kde im vegetácia poskytuje výhodu krytia. Pri termovízii však žiaden z týchto faktorov nestačí na to, aby boli pred zrakom poľovníka ukryté.

V skutočnosti to platí pre každé zviera, ktoré sa bežne loví. Len sa uistite, že dodržiavate zákony o poľovníctve vo vašej oblasti a máte k dispozícií tú najlepšiu termokameru. Fortuna General One je skvelý tip a ešte lepšie riešenie!

Pomáhajú hasičom

Termovízne zariadenie pomáhajú vidieť aj cez hustý dym. To je dobré pre hasičov, ktorí potrebujú zachrániť ľudí z horiacej budovy, pretože môžu vidieť teplo vydávané dymom z tiel ľudí, čo by inak nedokázali.

Pomáha tiež hasičom identifikovať, či sú dvere horúce a na druhej strane sa môžu vyskytovať intenzívne plamene.

Ocenia ich v polícii aj armáde

Tepelné videnie umožňuje intervenčným odborníkom identifikovať potenciálne hrozby bez toho, aby boli videní. Nepochybne najužitočnejším typom pre tento typ situácie je  termovízia. Samozrejme, termokamera nedokáže presne rozoznať detaily tváre.

Využívajú sa v monitoringu

Termovízne kamery sú užitočné aj v oblasti dohľadu, pretože dobre fungujú 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Normálny fotoaparát, aby mohol vytvárať snímky s vynikajúcou viditeľnosťou, potrebuje svetlo. Termovízne kamery ho nevyžadujú a naopak dokážu vidieť aj cez dym a hmlu, čo žiadna iná technológia nedokáže. Najlepšie vás ale o tom presvedčí prax.

Zdroj obrázka: podnalov.sk

© 2015 PCNews.sk