Logo
Vytlačiť túto stránku

Zábava na letné prázdniny, ktorá vyplní deťom voľný čas bez námahy

Zábava na letné prázdniny, ktorá vyplní deťom voľný čas bez námahy

Leto a čas dovoleniek sa už blíži. Dovolenka však nie sú len chvíle odpočinku pri mori, ale aj spôsob, akým viete svojím deťom vyplniť ich voľný čas. Základ je výber správnej konzoly, ktorá dokáže pobaviť všetkých členov rodiny.

Modelov herných konzol ale existuje veľmi veľa. Pri výbere toho pravého riešenie pre vaše dieťa preto musíte brať do úvahy množstvo faktorov, s ktorými vás zoznámime.

Stupeň mobility konzoly

Pred nákupom vhodnej konzoly sa rozhodujte podľa toho, kde všade sa bude dieťa hrať. V lete je veľký predpoklad, že si hru bude chcieť zobrať na dovolenku, výlet alebo návštevu. Klasický stacionárny model set-top boxu nie je na takéto príležitosti a prenášanie ideálny.

Tieto konzoly sú pripojené k monitoru alebo televízoru, dajú sa použiť ako prehrávač filmov a hry sa môžu ukladať do internej pamäte zariadenia. Stacionárne konzoly majú veľké plus vo vynikajúcej grafike a dokonalom obraze a pohodlí pri hre, ktorú si môžete užívať aj vďaka špeciálnemu a výhodnému členstvu PS Plus.

Ak chcete ale svoje dieťa zabaviť hrou aj na cestách alebo na návšteve u babičky, je lepšie uprednostniť prenosný set-top box. Konzoly tohto typu sú malé, ľahké a napájané z nabíjateľnej batérie. Nintendo Switch sa v tomto smere celkom dobre osvedčilo.

Malé nástavce konzoly dokonale zapadnú dieťaťu do dvoch rúk, vďaka čomu sa stávajú takéto modely ideálne aj na vyplnenie dlhého času pri ceste v aute, lietadle alebo vlaku.

Doplnky a výbava navyše sú veľký bonus

Mnoho výrobcov ponúka doplnky, ktoré konkurencia nemá. PS teda môže byť vybavený okuliarmi pre virtuálnu realitu alebo špeciálnym snímačom.

Pred zakúpením však stojí za to s dieťaťom prediskutovať, aké hry ho najviac bavia a potom sa uistiť, že značka, ktorú ste si vybrali, vyrába príslušenstvo potrebné pre tieto hry. Napríklad závodné koleso na PS4 môže byť vybavené ručnou brzdou, pedálmi alebo prevodovkou, čo je skvelá alternatíva reality a vynikajúci pôžitok z hry.

Na vrchole popularity sú dnes aj interaktívne figúrky, s ktorými môže dieťa v hrách interagovať. Urobte si teda malý prieskum a zistite, do čoho sa najviac oplatí investovať tak, aby ste si hru užívali niekoľko sezón.

V tomto smere sú ideálne hry s dlhodobým cieľom, pri ktorom sa postupne zvyšuje náročnosť a hra má zároveň aj poučný charakter. A práve v tom vám škála širokého príslušenstva a množstva zaujímavých hier výhodného členstva v PS Plus pomôže.

Zdroj obrázka: Roman Samborskyi / Shutterstock.com

© 2015 PCNews.sk