Logo
Vytlačiť túto stránku

Google má nové logo

Google má nové logo

V rámci reštrukturalizácie Google došlo aj k asi najväčšej vizuálnej zmene loga spoločnosti za posledné roky. Nové logo je dizajnovo bližšie logu holdingu Alphabet a jeho font pôsobí viac sviežo a dynamicky.

Redizajn loga podstúpilo v poslednej dobe viacero spoločností a z na prvý pohľad vizuálne podobných môžeme spomenúť napríklad Logitech či Lenovo. Dnes svoje logo zmenil aj vyhľadávač Google. Rok po tom, čo bol uvedený Material Design pre jednoduchšie a prehľadnejšie používanie mobilných zariadení na rôznych platformách a displejoch rôznych tvarov a rozlíšení, dostalo rovnakú identitu aj logo Google. Jednou z podmienok na nové logo bola práve jeho grafická škálovateľnosť. Napríklad pre malé obrazovky smart zariadení, napríklad hodiniek, či v kontexte malého priestoru sa bude používať len štvorfarebné písmeno G, štvorica pohybujúcich sa bodiek zasa „dynamické“ fázy, napríklad načítavanie aplikácií či spracovanie výsledkov vyhľadávania.

google logo 2

Ak vás zaujíma ako nové logo vznikalo, určite sa pozrite na web Google, ktorý poodhaľuje zaujímavé a zložité detaily tvorby dizajnu niečoho, čo je na prvý pohľad vlastne veľmi jednoduché.

© 2015 PCNews.sk