Logo
Vytlačiť túto stránku

NETFLIX je tu, jeho ponuka je však obmedzená

NETFLIX je tu, jeho ponuka je však obmedzená

Americká video streamovacia služba Netflix minulý týždeň rozšírila svoje pokrytie o dalších 130 krajín a je tak konečne dostupná aj na Slovensku a Česku.

Seriáloví nadšenci sú už iste nedočkaví. Práve z dielne Netflixu totiž pochádzajú výborné série ako House of Cards, Orange is the new Black alebo Daredevil. Quality Tv teda kvalitná televízna tvorba tu má veľmi silné zastúpenie. V ponuke je tiež množstvo filmov, aktuálne novinky z kinosál však nečakajte.

Službu je možné vyskúšať zadarmo na 30 dní. Po registrácii na netflix.com si vyberiete jeden z mesačných plánov, zadáte svoje platobné údaje a hotovo. Prvú platbu Vám zaúčtujú až po tejto dobe (pokiaľ sa medzitým nerozhodnete službu zrušiť).

netflix plany

Vybrať si môžete medzi 8, 10 a 12 eurovým plánom, rozdiely sú v množstve zariadení na ktorých môžete Netflix súčasne sledovať a v tom či požadujete HD, prípadne Ultra HD rozlíšenie.

Trochu zamrzí, že programové portfólio je pomerne orezané. Napríklad vlajkovú loď Netflixu, politický triler House of Cards v ponuke nenájdete. Problémom sú vysielacie práva v jednotlivých krajinách.

Ďalšou nemilou záležitosťou pre našinca je fakt, že väčšina obsahu je len v anglickom, francúzskom, španielskom a nemeckom jazyku. České či slovenské titulky sú zatiaľ v nedohľadne (pomôcť si však môžete nainštalovaním neoficiálneho pluginu pre Chrome, umožňujúcim vložiť do filmu/seriálu vlastné titulky).

Každopádne, napriek tomu, že Netflix na Slovensku zatiaľ neponúka plnohodnotný zážitok, stále je jeho tunajšia dostupnosť skvelou správou a možnosťou ako sa legálne dostať k zaujímavému obsahu. Navyše, poznáme len málo lepších spôsobov ako oprášiť či vylepšiť si znalosť angličtiny než sledovaním výborného seriálu. Dôvodov prečo nedať zbohom reklamou a podpriemernou ponukou zahltenému tradičnému televíznemu vysielaniu je zas o niečo menej.

Niekoľko tipov:

Breaking Bad

Stredoškolský učiteľ chémie, ktorému diagnostikujú rakovinu sa rozhodne prilepšiť si výrobou pervitínu. Strhujúca štúdia ľudského charakteru.

Orange Is the New Black

Vtipný pohľad za mreže ženskej väznice.

It Crowd

Konverzačný sitcom z IT oblasti. O nerdoch, korporátnom prostredí a sociálnych stratencoch, alebo tiež oveľa drsnejší, britský predvoj amerického The Big Bang Theory.

Narcos

Pablo Escobar, Kolumbia a kokaínové kartely.

Daredevil

Slepý chlapík v maske, čo po večeroch mláti zločincov a cez deň úraduje ako právnik. Nezvykle dospelý pohľad na komixového superhrdinu a dumanie nad dobrom a zlom.

Chef's Table
Pohľad do kuchyne najzaujímavejších svetových šéfkuchárov.

BoJack Horseman
Politicky nekorektný animák o skrachovanej, konskej hviezde sitcomu.

© 2015 PCNews.sk