Menu

Počuli ste už o Sound Shui?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2787 krát
  • Tlač
  • E-mail

„Sound Shui“ vychádza z Feng Shui, čínskeho učenia o rovnováhe prvkov a poznatkov o vzájomnom vzťahu hudby s harmóniou nášho domova, nálady a celkovej energie.

Aj taká jednoduchá vec, ako výber správneho audio systému a jeho rozmiestenie, môže podstatne vylepšiť to, ako sa budeme doma cítiť.

Odborník na Sound Shui radí:

1. Obývacia izba: kreatívny odpočinok

· Máte obývaciu izbu alebo spoločenskú miestnosť? Je v tom veľký rozdiel.

· Keď je zdroj hudby umiestnený v dôležitom bode vášho priestoru, hudba bude stimulovať vašu kreativitu a pomôže vám lepšie odpočívať.

· Hudba je vecou osobného vkusu a na každého pôsobí inak. Vyberte si preto hudbu, ktorá vám robí dobre, ktorá vám dodáva energiu, po ktorej ste aktívny, uvoľnený – podľa toho, ako sa chcete práve cítiť.

· Reproduktory umiestnite do rohov obývacej izby – miestnosť naplnia inšpiratívnou hudbou. Priestorový zvuk otvorí vaše zmysly, rozšíri vaše vedomie a naplní vás pokojom.

2. Kuchyňa / jedáleň: doprajte si hudbu

· Jedlo a kuchyňa majú spoločný účel - aby sa ľudia zišli a spoločne si dopriali dobré jedlo. Nech už jete sami alebo s priateľmi, pusťte si k jedlu hudbu, ktorá vás posilní alebo pomôže upevniť vaše priateľstvo – o to viac, keď s priateľmi zdieľate nie len jedlo, ale aj jeho prípravu. Hudba predsa ovplyvňuje chuť jedla.

3. Spálňa: zdravý spánok

· Spálňa je pravdepodobne tá najdôležitejšia izba – naše útočisko, prístav, kde sa chceme cítiť bezpečne a pohodlne.

· Pred spaním počúvajte upokojujúcu hudbu, ktorá zlepší kvalitu vášho spánku. Ráno si pusťte niečo živé a energické, aby ste do nového dňa vykročili svieži a s úsmevom.

· Pre lepšiu akustiku je vhodné umiestniť reproduktory k oknu.

4. Kúpeľňa: prečistite si svoju auru čistým zvukom

· Kúpeľňa je určená k očiste a hygiene. Hudba dokáže vyčistiť energiu miestnosti a osvieži vás pri očiste tela. Rannú sprchu doplňte nejakou rytmickou hudbou, zatiaľ čo večerný kúpeľ potrebuje niečo relaxačné a pohodové.

5. Záhrada: vylepšite zvuk prírody

· Výskum potvrdil, že trávenie času v prírode alebo na záhrade má pozitívny vplyv na zdravie a šťastie – hovorí sa tomu biofília. Nie je náhoda, že Bjork tak nazvala jeden svoj album.

· Okrem toho, že si budete púšťať nahrávky zvukov prírody, čo posilní prvok zdravia u vás doma, môžete tiež vylepšiť energiu svojej záhrady či terasy tým, že prírodné zvuky ako je zvuk vody, vtákov a jemného vánku – budete púšťať aj vonku.

Sony ponúka široký sortiment zariadení, ktoré vám pomôžu vybaviť domov v súlade s filozofiou „Sound Shui“. Sony Multi-room prináša napríklad elegantné bezdrôtové reproduktory, vrátane prenosného modelu SRS-X77, ďalej SRS-X88 a SRS-X99, obidva s podporou High-Resolution Audio, AV prijímača STR-DN860 a STR-DN1080, soundbary HT-NT3 a HT-ST9, hi-fi zostavu CMT-SX7 a reproduktor HT-XT3 v podstavci televízie.

Sony má vhodné riešenie pre každý kút vášho domova. Hudbu možno ľahko odoslať cez Google Cast do reproduktorov alebo ľahko prehrávať cez Bluetooth®/NFC One Touch™ aj z vášho inteligentného telefónu alebo tabletu.

Zdroj: SONY

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013