Menu

Samsung je výrobcom najpopulárnejších mobilných zariadení

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2766 krát
  • Tlač
  • E-mail

Gemius pripravil rebríček výrobcov najpoužívanejších mobilných zariadení pre pripojenie k internetu v dvanástich európskych štátoch. Ukázalo sa, že v deviatich z nich vrátane Slovenska, je Samsung číslo jedna.

Tento rebríček sa zostavuje na základe podielu zobrazení stránok generovaných jednotlivými zariadeniami na webových stránkach zapojených do výskumu gemiusAudience (na Slovensku známy ako AIMmonitor).

Gemius skúmal popularitu jednotlivých výrobcov mobilných zariadení v nasledujúcich európskych štátoch: na Slovensku, v Českej republike, Poľsku, Maďarsku, Estónsku, Litve, Lotyšsku, Slovinsku, Chorvátsku, Rusku, Bielorusku a na Ukrajine. V drvivej väčšine z nich je značka Samsung výrobcom najpopulárnejších zariadení, zatiaľ čo iba v Rusku, Bielorusku a na Ukrajine vedie značka Apple.

Na Slovensku je Samsung lídrom na trhu už od novembra 2011, kedy dosiahol prvýkrát vyšší podiel zobrazení ako Apple (takmer 17 %). Od tejto doby sa prevaha značky Samsung neustále zvyšuje. V septembri tohto roku dosahoval podiel zobrazení vykonaných na stránkach zapojených do výskumu z mobilných zariadení značky Samsung už viac ako 37 %, zatiaľ čo zariadenia značky Apple generovali iba 21 % všetkých zobrazení. Na ďalších miestach sa s veľkým odstupom umiestnili značky Sony a LG (11 resp. 8 % zobrazení).

Samsung dosiahol najvyšší podiel zobrazení v Litve (takmer 50 %). Veľmi vysoký podiel zobrazení generovaných z mobilných zariadení tejto značky bol tiež zaznamenaný v Slovinsku a Lotyšsku (v oboch štátoch viac ako 40 %). Sony sa, okrem Slovenska, umiestnil na treťom mieste aj v Českej republike, v Maďarsku a Estónsku.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013