Menu

Savage Build je vydarený casemod pre hráča

  • Napísal(a) 
  • Čítať 5682 krát
  • Tlač
  • E-mail

Len málo vecí poteší skutočného počítačového nadšenca viac ako precízne zostavená a upravená herná mašinka. Jedným z nich je aj SKRiPT, ktorý svoj najnovší počítačový mod upravený do farebnej schémy ASUS ROG postavil na základnej doske ASUS Maximus VII Ranger. A z tejto ozajstnej chuťovky sa môžete potešiť aj vy, prostredníctvom fotiek a slov samého autora.

Úvod a predstavenie

Po tom, ako som nedávno dokončil zostavu sponzorovanú od MSI- Project Monochromatic, chcel som trochu odbočiť od čiernobielych farieb. Tentoraz som sa rozhodol ísť do červeno-čiernej kombinácie, alebo lepšie povedané ROG schémy. Tu zaúčinkovala spoločnosť ASUS ROG CZ, ktorá mi ochotne poskytla ich ASUS Maximus VII Ranger dosku pre 1150 socket. Čiastočne prispel do projektu aj Kingston s menšími reklamnými predmetmi ako je HyperX FURY Pro XL podložka pod myš, atď.  Spoločnosť Tichépc.sk sa daného projektu zúčastnila taktiež a poskytla mi ich vlastnoručne robenú kabeláž ako je už zvykom v mojich zostavách. Ďalej nesmiem zabudnúť aj na kamoša z firmy GRAVITECH (Le_Frog), ktorý mi poskytne laserom rezané plexisklo na kryt zdroja.

SB banner

Komponenty použité v zostave:
Procesor: Intel i7-4790k 
Chladič procesora: Corsair H100i V2
Základná doska: ASUS MAXIMUS VII Ranger
Pamäte: Kingston Savage 16GB(4x4GB) Red
Grafická karta: ASUS GTX 970 STRIX 4GB
SSD/HDD: Kingston Savage 240GB + Seagate Barracuda 1TB 7200ot./min
Skrinka: NZXT H440 Black/Red
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 + TichéPC.sk Custom kabeláž
Vetráky: BitFenix Spectre PRO 120mm 4x
+Podložka pod myš: HyperX FURY Pro XL

Čo bolo v pláne? 
- V skrinke som chcel upraviť bočný panel skrinky, kde som chcel vyzerať celú bočnicu a nahradiť ju plexisklom, aby bolo vidieť vnútro počítača čo najviac.

- Farebne zladiť niektoré časti komponentov.
- Pôvodný kryt  zdroja odstrániť a nahradiť ho vlastným.  

Keďže už všetky potrebné komponenty na projekt dorazili, mohol som začať. Malá ukážka samotných komponentov pred skladaním zostavy:

1 2

3 4

5 6

7 8

9 10

11 12


Realizácia projektu

Farebná úprava niektorých častí skrinky/komponentov

Prvou zmenou v zostave prešlo uchytenie bloku vodného chladenia Corsair, ktorý mal predtým striebornú farbu a veľmi by svojou farebnosťou do zostavy nezapadol. Pôvodná farba nezostala ani na krytkách PCI slotov a rámčeku pre zdroj. Už štandardne jj tu som daný povrch patrične odmastil, prípadne jemne prebrúsil brúsnym papierom. Napokon som na časti striekal základnú farbu a farebný sprej.

1 2 3



Odstraňovanie pôvodného krytu zdroja

Keďže som mal už od začiatku v pláne nahradiť originálny NZXT kryt zdroja, hneď v prvej úprave som daný kryt odstránil, lepšie povedané odvŕtal spolu so šuplíkmi na uchytenie u mňa nepotrebných 3,5“ diskov. Zostava bude obsahovať len SSD disk a jeden 3,5“ HDD bude uchytený v TichePC.sk HDD Vibration Killer. Zostava a teda aj samotné komponenty získajú touto úpravou lepší airflow, kvôli predným trom ventilátorom, ktorým nebude brániť v prechode vzduchu žiadna prekážka.

4

Tvorba osvetlenia

Následne prišlo na rad vytváranie podsvietenia. Keďže som sa s farbou nevedel rozhodnúť medzi bielou a červenou a samotná červená farba by v zostave pôsobila dosť tmavo, rozhodol som sa sem pridať trochu bielej. Potrebné LED pásky som postrihal na potrebnú dĺžku, pospájkoval, oflexoval káble a nahodil na molex koncovku. Celkovo tak zostava pôsobí zaujímavejšie a rozhodne svetlejšie ako samotná tmavšia červená ledková farba.

5 6

7

Pokračovanie úprav

Uchytenie mechanického disku

Po tom, ako som nedávno vyvŕtal a vybral všetky pozície pre 3,5" HDD v skrinke, nebol priestor kam uložiť klasický mechanický disk na dáta. Nechcel som disk vložiť iba tak bez upevnenia pomedzi kabeláž pod kryt zdroja a keďže som mal doma jeden TichePC.sk HDD Vibration Killer, rozhodol som sa ho prispôsobiť a primontovať ho o skrinku. Pripravil som si 4 kusy menších plieškov, ohol, vyvŕtal a primontoval o skrinku. Výsledkom je odvibrovaný disk, ktorý po vytvorení krytu zdroja ani nebude vidieť.

1

Úprava bočnice

Následne prišla na rad bočnica. Pôvodne má skrinka pomerne úzke okno, cez ktoré toho veľa nie je vidieť. Pretože plánujem zostavu upravovať o rôzne prvky ako je kryt zdroja, atď., bola by škoda to zakryť bočnicou. Pôvodné plexisklo som vybral, narysoval som si požadovanú veľkosť okna na vnútornú stranu bočnice a mohlo sa rezať. Ideálny nástroj na takéto veci by bola ručná brúska „Dremel“ ale pretože som po ruke žiadnu nemal, musela stačiť aj klasická uhlová brúska. Spočiatku som bol nerozhodný, či podstúpiť takúto úpravu v obavách ako to bude celkovo vyzerať(hlavne či sa mi to podarí odrezať podľa predstáv) ale všetko sa nakoniec podarilo ako sa malo, dokonca som s výsledkom viac než spokojný.

2 3 4

5

Vlastná kabeláž a výroba krytu zdroja

Vlastná kabeláž od TichéPC.sk

Ako som už na začiatku spomínal, zostava bude obsahovať vlastnoručne vyrobenú kabeláž od spoločnosti TichéPC.sk. Tá by rozhodne nemala chýbať v žiadnom lepšom projekte každého moddera. Túto úlohu vždy rád zverím do rúk vyššie spomenutej spoločnosti, pretože viem, že sa na nich môžem spoľahnúť, či už z hľadiska kvality alebo výzoru finálneho produktu. Takáto kabeláž dá zostave čistejší a hlavne krajší pohľad samotnej zostavy. V tomto prípade kombinácia pozostávala z PLX flex a Evil Red a Carbon.

1 3 4

Výroba krytu zdroja

Väčšinu vecí som mal v projekte už dokončenú, ostávala len posledná zmena a tou bol vlastný kryt zdroja. Ako je už zvykom v mojich zostavách, kamoš zo spoločnosti GRAVITECH je neodmysliteľnou súčasťou mojich projektov. Ten sa mi aj v tomto projekte ponúkol na rezaní plexiskla pomocou lasera. Vlastnoručne som si navrhol svoj kryt zdroja, ktorý bol následne ním premenený na realitu. Samotný kryt má niekoľko dielov, tie som patrične obrúsil jemným brúsnym papierom pre lepšiu priľnavosť farby a mohlo sa striekať. Medzitým som potrebné plexisklá spojil epoxidovým lepidlom a hornú hranu zbrúsil, aby nebolo vidieť spoj plexiskiel.

5 6

7 8

Na posledných fotografiách už môžete vidieť približnú finálnu podobu počítača. Ostáva len nalepiť nálepky sponzorov, ktoré pribudnú na pravé plexisklo vedľa základnej dosky. Následne ostalo len zostavu pofotiť a finálne fotografie vrátane krátkeho videa nájdete nižšie.


Finálna fotogaléria a záver

Po všetkých potrebných úpravách je projekt dokončený a finálne fotogalériu spolu s kratším videom pre ASUS vám môžem ukázať.

2 4

 5 7

11 9

12 13

15 16

Krátke video v ktorom je poukázané skladanie zostavy aj finálne zábery zostavy

Záver

Týmto dúfam, že sa vám finálny vzhľad zostavy a celkovo jej prevedenie páčilo. Určite to nie je môj posledný build v tomto roku a koncom roka mám už na pláne ďalší projekt.

14

Určite by som ale chcel poďakovať ľudom čo na tomto spolupracovali alebo sa zúčastnili. Veľká vďaka patrí rozhodne spoločnosti ASUS, ktorá prispela do projektu základnou doskou. Ďalej určite nesmiem zabudnúť na dôležité osoby ,bez ktorých by tento projekt nevyzeral tak, ako teraz. Teda konkrétne Gabo z TichéPC.sk, Le_Frog z Gravitech, kamošovi Martinovi Némethovi za fotografie a kopu iným ľudom. 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013