Menu

Skupina mBank zriaďuje 50-miliónový fond pre startupy

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3062 krát
  • Tlač
  • E-mail

mBank ohlasuje významnú investíciu do nových technológií pre finančné inštitúcie. Skupina mBank ako prvá finančná inštitúcia v strednej a východnej Európe vytvorí fond s objemom 50 miliónov eur pre startupy špecializujúce sa na vývoj a predaj nových technológií v oblasti financií.

Projekt dostal názov mAccelerator a „fintech laboratórium“ v obdobnej veľkosti a rozsahu bude v stredoeurópskych končinách unikátom. Týmto krokom sa otvárajú dvere aj začínajúcim spoločnostiam zo Slovenska alebo Čiech, ktoré by sa chceli uchádzať o vyčlenené finančné prostriedky.

Ako uviedol Cezary Stypułkowski, generálny riaditeľ mBank Group, je cieľom projektu vytvoriť špičkové technologické riešenia, ktoré majú pomôcť finančným inštitúciám na celom svete splniť výzvy fintech éry. V počiatočnej fáze investície budú startupy spolupracovať s mBank, tá bude ich prvým partnerom a pomôže im dosiahnuť tzv. kritickú masu klientov. Fond je jednou z hlavných iniciatív v rámci stratégie skupiny v horizonte rokov 2016 až 2020. S finančnou podporou fondu a know-how môžu spoločnosti následne ponúknuť svoje riešenia zákazníkom do celého sveta. mBank si od investície sľubuje, že jej klienti budú prví, ktorí budú mať prístup k novým a inovatívnym možnostiam online bankovníctva.

Zdroj: TS mBank

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013