Menu

Lenovo inovuje riešenia vzdialenej spolupráce a má nové ThinkPady

  • Napísal(a) 
  • Čítať 95 krát
  • Tlač
  • E-mail

Lenovo od začiatku roka  šliape na plné obrátky aj v našom regióne a na začiatok tohtoročnej jari si prichystalo viacero noviniek. Jedným z nich je aj nový bratislavský showroom, ktorý bol otvorený v spolupráci so spoločnosťou Datacomp, a v ktorom sme si mohli ohmatať nové portfólio zariadení ThinkPad a riešenia vzdialenej spolupráce určené pre firemných zákazníkov.

Keďže udalosti posledných rokov priniesli výrazné zmeny v pracovnom prostredí a v spôsobe, akým tímy fungujú počas meetingov, standupov či obchodných stretnutí, spoločnosť Lenovo sa rozhodla reagovať a odkrojiť si svoj kúsok zo segmentu telepresence riešení. Videokonferencie a veľké skupinové stretnutia sa stali bežnou súčasťou pracovného života. Pre ich plynulý priebeh je nevyhnutné mať správny hardvér a softvér. Vylepšenie telekomunikačného portfólia ThinkSmart teraz prináša efektívne riešenia pre bezproblémovú spoluprácu.

Lenovo thinksmart

ThinkSmart One, prvý integrovaný panel na svete založený na systéme Windows, je ideálnou kombináciou pre malé až stredne veľké podniky. Ponúka kameru s vysokým rozlíšením, prémiový zvuk a plnú podporu operačného systému Windows a jednoduché ovládanie intuitívnym ovládačom ThinkSmart Controller. Toto praktické riešenie pre malé a stredné meetingovky poskytuje možnosť spojenia jedným dotykom, je ľahko ovládateľné a spoľahlivé. Navyše, do budúca je možné ho jednoducho rozširovať a škálovať aj pre väčšie miestnosti.

thinkpad Z13 2

Nové zariadenia z portfólia ikonickej značky ThinkPad priniesli inovácie pre efektívnejšiu prácu, ktoré sú využívané od jednotlivcov až po celé organizácie a firmy pre ich spoľahlivosť. Dizajn zariadení ThinkPad pôsobí stále dostatočne konzervatívne, no Lenovo má snahu loviť aj vo vodách generácie Z. Práve pre nich je určená séria notebookov Z a modely ThinkPad Z13 a Z16  sa na našom trhu predstavujú už v druhej generácii. Tieto zariadenia sa odlišujú nielen svojím dizajnom, ale aj udržateľnými materiálmi, z ktorých sú vyrobené. Spoločnosť AMD pre Lenovo odladila procesor AMD Ryzen rady 7000 pre najdlhšiu výdrž batérie, ktorá atakuje hranicu 20 hodín.

Lenovo thinkpadZ

Medzi novinkami nesmel chýbať ani legendárny ThinkPad X1 Carbon. V dvanástej generácii je postavený na najnovších procesoroch Intel Core Ultra a bol vylepšený o komunikačnú lištu. Je to oblasť v hornom ráme displeja, ktorá je zväčšená, vďaka čomu sa do nej vmestí kamera s rozlíšením 5 Mpx a zároveň pomáha pri otváraní notebooku. Nové využitie dostalo aj ikonické červené tlačidlo Trackpoint, ktoré umožňuje používateľom prispôsobenie bežných funkcií zo zoznamu možností dvojitým poklepaním na TrackPoint, čím sa otvorí rýchla ponuka TrackPointu.

Lenovo x1 2 in 1 gen 9

Nová generácia konvertibilného notebooku ThinkPad X1 2-in-1 (predtým X1 Yoga) má 360-stupňový multidotykový otočný OLED displej so 4K rozlíšením a podporu stylusu. Ani tu nechýba aktuálna ponuka procesorov Intel s podporou AI. Obe X1-tkové novinky predstavujú podľa Lenovo zlomový moment v segmente prémiových notebookov s novými funkciami umelej inteligencie a užívateľsky zameranými inováciami. Neustále inovácie v dizajne, materiáloch a použiteľnosti, majú priniesť  pracovné notebooky pripravené otvoriť brány AI pre všetkých.

lenovo thinkpad x1 fold gen2

Posledným predstaveným zariadením bolo to, ktoré vzbudilo v ostatných týždňoch azda najväčší rozruch. ThinkPad X1 Fold druhej generácie je najinovatívnejším zariadením z komerčného portfólia s 16,3-palcovým displejom v tele 12-palcového ultra kompaktného notebooku. Ohybným OLED displejom a čisto pasívnym chladením skôr pripomína prerastený smartfón, no stále je to predovšetkým notebook s Core i7 procesorom, 32 GB RAM a 1TB SSD. Nechýba infračervená kamera s podporou Windows Hello,  technológia na ochranu súkromia Glance by Matrix, stylus, a natívna podpora Dolby Atmos a Dolby Vision. Plnohodnotný výkon špičkového notebooku s inovatívnym displejom je na našom trhu špecialitou, čomu odpovedá aj jeho cena. Ak sa vám X1 Fold 16 Gen2 pozdáva, nachystajte si na začiatok tak 35 stoeurových bankoviek, tam totiž budú základné konfigurácie so svojou cenovkou začínať. Tie lepšie konfigurácie sa hravo prehupnú cez päťtisíc eurovú hranicu.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013