Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 100
Menu

Test Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Ostatné recenzie
  • Čítať 16403 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Creative má vo svojej ponuke široký sortiment slúchadiel určených pre hráčov. Nám sa do rúkdostal zástupca strednej triedy Tactic 3D Rage Wireless. Ako názov napovedá, jedná sa o bezdrôtový headset, ktorý by mal priniesť rozšírený 3D zážitok z hrania a sledovania filmov.

Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless (produktoví manažéri Creative majú pravdepodobne šľachtický pôvod) majú 50 mm meniče sľubujúce kvalitný audio zážitok. Slúchadlá v balení obsahujú USB vysielač na bezdrôtový prenos zvuku, štýlový opletaný USB kábel ktorým ich nabíjate a odnímateľný mikrofón. Výdrž batérie je v závislosti od používania podľa výrobcu až 16 hodín. Ak by sa batéria predsa len vybila, je možné nabíjanie cez USB kábel aj počas používania. Čo však zamrzí je, že slúchadlá sa dajú používať len bezdrôtovo, nie je možnosť zapojiť ich audio-káblom napríklad k mp3 prehrávaču. Samotný dosah slúchadiel bol v byte približne 8 metrov, potom dochádzalo k výpadku zvuku.

Dizajn je asi najväčšou devízou a tým čo priláka k Tactic3D Rage Wireless zákazníkov. Slúchadlá sú v matnom tmavom vyhotovení z plastu, so sýtočervenými prvkami. Špecialitou je LED podsvietenie vonkajšej strany náušníkov. Po stiahnutí ovládacieho softvéru z webu Creative budete mať možnosť okrem nastavenia zvuku meniť aj toto podsvietenie. K dispozícii je 16 miliónov farieb, upraviť sa dá aj intenzita a rýchlosť pulzovania svetla. Efekt je vizuálne príťažlivý, skvele sa bude vynímať najmä v prítmí multiplayerových akcií.

Konfigurácia podsvietenia slúchadiel v ovládacom softvéri.

Na pravej strane slúchadiel sú umiestnené ovládacie prvky – z prednej strany tlačidlo vypnutia mikrofónu a vzadu zapínanie a regulácia hlasitosti. Hlavový most aj náušníky majú polstrovanie v umelej koži. Prítlak slúchadiel je vyšší a polstrovanie pomerne tvrdé, čím môže počas dlhšieho používania dochádzať k únave. Vnútro náušníkov v časti reproduktorov má zaoblený tvar vyčnievajúci mierne von smerom k uchu. Pravdepodobne má takéto tvarovanie zlepšovať priestorové podanie zvuku, no v závislosti od tvaru ucha môže dochádzať aj k rušivému priamemu kontaktu.

Zvuk ako naživo?

Dizajn je atraktívny, ako to je so zvukom? Bohužiaľ v tejto oblasti Tactic 3D Rage Wireless podávajú len veľmi priemerný výkon. Na náročnejšie počúvanie hudby ich považujeme za nevhodné, prednes je neprirodzený – na to však ani nie sú určené.

Pri sledovaní filmov a hraní hier podávajú lepšie výsledky. Zvuk je pomerne plný so zvýraznením basového spektra, ktoré je však mäkšie a chýbajú mu detaily. Z pohľadu cieľovej skupiny zákazníkov, ktorá chce efektný zážitok, pravdepodobne dôjde k naplneniu požiadaviek. Treba však dodať, že bežné, kvalitné slúchadlá podajú rovnaké, ak nie lepšie výkony.  Proklamované skvelé 3D nie je zďaleka to, čo by sme očakávali, pre naozajstný zážitok bude treba siahnuť zrejme po vyššej sérii Sound Blaster EVO.

Našou najväčšou výhradou však je, že slúchadlá výrazne šumia. Šum je za hranicou toho čo považujeme za akceptovateľné, pri bežnej hlasitosti vyrušuje a po dlhšom používaní môže spôsobiť psychickú únavu.

Na výber je množstvo herných profilov, nič však nebráni tomu aby ste si vytvorili vlastný podľa svojich preferencií.

Prepracovaný softvér k slúchadlám má množstvo funkcií na nastavenie zvuku (a podsvietenia). Ponúka prednastavené profily k rôznym typom hier (akčné hry, závodné, FPS, stratégie, …) a užívateľ si môže vytvárať aj vlastné profily s komplexným nastavením všetkých parametrov. V záložke SBX PRO STUDIO sú k dispozícii aj z iných produktov od Creative známe funkcie - Crystalizer, Surround, Bass, Dialog Plus a Smart Volume užitočné najmä pri sledovaní filmov.

Hodnotenie

Creative Sound Blaster Tactic3D Rage Wireless nepochybne zaujme cieľovú skupinu zákazníkov nastaviteľným podsvietením a celkovým vizuálom, no po zvukovej stránke za podareným dizajnom zaostáva.

 

 
Creative Tactic3D Rage Wireless môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>
 

 

Graf ceny produktu Creative Tactic3D Rage Wireless poskytuje server Heureka.sk

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013