Menu

inFAMOUS 2 - pohrajte sa s elektrinou

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 2999 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Po úspešnom Infamous od Sucker Punch tu máme ešte úspešnejsí inFAMOUS 2. Ten prináša zopár vylepšení a zmenené herné prostredie. No v podstate sa drží zásady: netreba meniť to, čo funguje výborne.

Príbeh sa tentokrát neodohráva v Empire City ale v hurikánom zničenom New Marais, čo je v podstate obdoba New Orelans. Väčšinu herného času strávite prípravami na útok monštra, ktoré devastuje východné pobrežie USA. Na vás bude teda spočívať jeho zneškodnenie. Aby toho nebolo dosť, tak okrem monštra si musíte poradiť aj s narastajúcou kriminalitou v meste. Skrotiť treba aj domobranu, ktorá sa síce snaží udržať v meste poriadok, no zároveň sa až príliš mieša do života bežných obyvateľov. No a na záver sa treba vysporiadať s hrozbou v podobe mutantov vyliezajúcich z bažín.

Okrem hlavnej dejovej línie je k dispozícii aj množstvo vedľajších úloh. Tie vás vnesú aj do úloh poslíčka, zabijaka či fotografa. Pomocou nich budete od zločinu a násilností očisťovať postupne každú mestskú štvrť. Už tak pestrý dej dokonca okorenia aj mini úlohy, ktoré vznikajú náhodne. Častokrát sa tak naskytne možnosť zabrániť únosu, prepadu poprípade ináč pomôcť občanovy v núdzi.

i2_ScreenShot_car_throw

Príbeh sa už na začiatku rozdelí na 2 línie. Prvá z nich je naklonená zlu no a druhá samozrejme dobru. O tom, ktorou z nich sa vidáte rozhodnú vaše činy, ktoré sa následne prenášajú do karmy. Liečením či obraňovaním občanov sa nakloníte na stranu dobra zatial čo vysávaním života poprípade kradnutím sa z vás stane zloduch. Karma hrá v inFAMOUS 2 naozaj dôležitú úlohu.

Vaše superschopnosti vám pomôžu pri boji, pohybe a dokonca aj pri krátkodobom lietaní. Upgradovať sa dajú po splnení určitého počtu vedľajších úloh a samozrejme dosiahnutí dostatočného množstva skill pointov. Tie získavate pri levelovaní. Rýchlosť vášho postupu ovplyvňuje najmä originalita vami predvádzaných kúskov. Uznajte predsa že jednoduché zabitie nepriateľa elektrickým obuškom nie je až tak zábavné ako jeho zhodenie z budovy. Podobne zrejme zmýšlali aj autory pri vytváraní systému prideľovania expov. Pri získavaní nových superchopností, ktoré sa rozdeľujú do 2 hlavných vetiev, bude hrať opäť dôležitú úlohu karma.

i2_ScreenShot_levitate

Samozrejme autory nezabudli ani na rôzne "collector" prvky. Po celom meste sa nachádza vyše 300 úlomkov, ktoré zvyšujú vašu elektrickú kapacitu a tým pádom aj celkovú schopnosť prežiť rôzne boje. Ich získavaním sa znižuje nutnosť využívať pri boji externé zdroje, ktoré by vás dobíjali.

Ak by vás hra naozaj zaujala určite vám odporúčame prejsť ju minimálne dva krát, raz za zlo a druhý krát za dobro. V prípade, že ani po tom nebudete dostatočne nabažený je tu pre vás editor. Ten vám umožní vytvárať misie, do ktorých môžete pridať rozmanité postavy, texty a v neposlednom rade naskriptovať rôzne udalosti. Takto vytvorenú misiu môžete uploadnuť a poskytnúť ju online ostatným hráčom.

http://www.youtube.com/watch?v=aiYPCb1c5MA&feature=player_embedded

Bohužial ani tak skvelá hra ako inFAMOUS 2 sa nevyhla menším chybičkám. Dosť otravné je najmä zdĺhavé presúvanie z jedného konca mapy na druhý. To bude nutné väčšinou pri plnení vedľajších misií. Z technického hľadiska vidíme nedostatky v občasnom prepadnutí sa do textúry či niekedy nedokonalom správaní sa objektov pri použití telekinézy. Tieto chybičky zrejme opraví najbližší patch.

InFAMOUS 2 na nás naozaj zapôsobila. Najväčším prínosom je najmä rozmanitý príbeh, možnosť zahrať si užívateľské misie či vytvoriť si vlastné pomocou editora. Kladne hodnotíme aj akčnosť pohybov a rozmanitosť bojov, ktoré okoreňujú celkový zážitok.

hodnotenie
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013