Menu

Aj smart hodinky môžu vyzerať klasicky

  • Napísal(a) 
  • Čítať 5380 krát
  • Tlač
  • E-mail

S nositeľným príslušenstvom k smartfónom sa pomaly, ale celkom isto trhá vrece. Fitnes náramky, smart hodinky, prívesky, no kam sa stratila klasika? Kombináciu klasických analógových a smart hodiniek má v ponuke napríklad spoločnosť Connectedevice.

Displej, bluetooth, dobré aplikácie no najmä atraktívny dizajn. Takto nejako vyzerajú ingrediencie pre úspešné smart hodinky tohto roku. Čo však ak nechcete vytŕčať z davu a notifikácie z telefónu si radšej pozriete menej nápadne? COGITO Classic sú hodinky v klasickom elegantnom dizajne s analógovým ciferníkom a japonským mechanickým strojčekom. Ciferník je však súčasne malým displejom,  na ktorom sa zobrazujú notifikácie z pripojeného smartfónu. Zobrazovanie údajov je plne konfigurovateľné, a tak je len na majiteľovi čo všetko si nechá zobraziť. Cez hodinky je možné hovor prijať i odmietnuť.

V Connectedevice sa snažili skĺbiť eleganciu s modernými technológiami, a zdá sa že sa im to celkom podarilo, vo svojej ponuke majú hneď niekoľko dizajnovo vydarených smart hodiniek. COGITO Classic sú k dispozícii v siedmich farebných prevedeniach od konzervatívnej čiernej, cez bielu až po fialovú. Hodinky fungujú na jednu gombíkovú batériu, ktorá vydrží niekoľko mesiacov a nedá sa nabíjať, treba ju vymeniť, no tento úkon je jednoduchý a nevyžaduje návštevu hodinára. Netreba tak myslieť na nabíjanie, ktoré je jedným z najväčším problémov moderných smart hodiniek. Aj keď na druhej strane, tie ponúkajú energeticky podstatne náročnejší displej, samostatný procesor a rozšírené funkcie.

Hodinky Classic stoja 149 EUR a podporujú zariadenia s Androidom vo verzii 4.3 a vyššej, a Apple produkty s iOS 7.

Dámy osloví skôr ďalší produkt z dielní rovnakého výrobcu, akurát s označením POP. Dizajn je v tomto prípade trochu jednoduchší, no funkcie zostali zachované. Ani tu nechýba notifikácia pre zmeškaný hovor, novú správu či email, ale aj pre sociálne siete Facebook, Twitter WhatsApp a ďalšie. Hodinkami je možné ovládať aj spúšť fotoaparátu a použiť ich na vyhľadanie smartfónu skrytého medzi vankúšmi či zabudnutého v kabelke. COGITO Pop sú o čosi lacnejšie, stoja 99,95 EUR.

Dizajnovo sa najviac na šikovné hodinky podobá model Cookoo. Najnovší produkt výrobcu sa od ostatných funkčne výraznejšie nelíši, vďaka prepracovanej mobilnej aplikácii je možné jednoducho konfigurovať nastavenia hodiniek, napríklad tlačidlo Command prideliť funkciu ovládania spúšte fotoaparátu či uskutočnenie checkinu na Facebooku. Hodinky prichádzajú so sklíčkom odolným voči poškriabaniu, odolnosti voči vode do 5 ATM a silikónovým remienkom za 99,95 EUR.

 

Zdroj: connectedevice

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013