Menu

CES 2012: Lenovo má hybridný notebook ThinkPad

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2382 krát
  • Tlač
  • E-mail

Hybridná technológia zdvojnásobuje výdrž batérie pomocou prídavného ARM hardvéru a systému Android. Pre profesionálov prichádza prvý Ultrabook s výkonnou grafikou.

Spoločnosť Lenovo predstavila hybridný notebook ThinkPad X1, kombinujúci štíhle prevedenie, nízku hmotnosť a výkon svojho predchodcu, modelu X1. Vďaka hybridnému režimu Instant Media, ktorý využíva druhý energeticky nenáročný procesor, je možné dosiahnuť až 10-hodinovej výdrže batérie.

Režim Instant Media – dvojnásobná výdrž batérie

ThinkPad X1 Hybrid má zdvojnásobenú výdrž batérie vďaka úspornému režimu Instant Media Mode (IMM). IMM je vybavený dvojjadrovým procesorom Qualcomm, 512 MB operačnou pamäťou a 16 GB úložným priestorom a vlastným operačným systémom založenom na Androide.

Na prechod z Windows do IMM stačí jednoducho klepnúť na ikonu na pracovnej ploche. Vďaka IMM funguje notebook podobne ako smartphone, zostáva zapnutý a vyžaduje menej časté nabíjanie.

Pomocou IMM môžu používatelia sledovať video, prezerať fotografie, počúvať hudbu a prezerať web a zároveň zachovať cennú kapacitu batérie. Hybridný notebook ThinkPad X1 zahŕňa takisto technológiu RapidCharge, ktorá nabije batériu až na 80 percent iba za 30 minút.

ThinkPad X1 Hybrid je notebookom business triedy so všetkými príslušnými funkciami, ako je voliteľné mobilné širokopásmové pripojenie, displej s vysokým rozlíšením, Corning Gorilla Glass, webová kamera s vysokým rozlíšením alebo mikrofón pre video a hlasové volanie.

Má tiež robustné zabezpečenie skladajúce sa z technológie Intel vPro, šifrovaného pevného disku s podporou vzdialenej správy a čítačky odtlačkov prstov.

X1_in_IMM

Prvý Ultrabook pre biznis

Je ním Lenovo ThinkPad T430u. Je rovnako tenký a ľahký ako ultrabooky určené pre koncových spotrebiteľov, avšak bez obmedzenia výkonu. Tento 14“ ultrabook je vybavený funkciami zameranými na biznis použitie.

Použité sú  najnovšie procesory Intel Core a integrované grafické karty Intel alebo NVIDIA. Dátové úložisko tvorí buď rýchly disk SSD, alebo až 1 TB pevný disk. Výdrž pri práci na batériu je až šesť hodín.

T430u

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013