Menu

Logitech pripravuje herný ovládač pre iPhone

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2908 krát
  • Tlač
  • E-mail

Novinkou v rámci iOS 7 je aj zavedenie podpory pre herné ovládače. Len pred pár dňami unikol obrázok chystaného riešenia od Logitech, ktorý by mal dodať mobilnému hraniu konzolový pocit.

To, že sú smartfóny najrýchlejšie sa rozvíjajúcou hernou platformou už vieme. Záujem výrobcov periférií a herného hardvéru, medzi ktorých nepochybne patrí aj Logitech, o tento segment trhu preto nepochybne stúpa. Zavedenie podpory pre herné ovládače do iOS 7 a obrázok z Facebook stránky spoločnosti Logitech naznačuje, že uniknutý obrázok, ktorý zverejnil server evleaks.com s veľkou pravdepodobnosťou zobrazuje pripravovaný ovládač pre smartfón od Apple.

Podľa obrázku, na ktorom je vidieť ovládač v už veľmi pokročilom, ak nie finálnom štádiu dizajnu, bude novinka predstavovať puzdro, do ktorého sa vloží celý smartfón. Rozloženie ovládacích prvkov je štandardné a pre hráčov prirodzené, so štvoricou tlačidiel na pravej, a D-padom na ľavej strane. V hornej časti sa nachádza dvojica tlačidiel pre ukazováky, zadný kryt necháva otvor pre fotoaparát. Logitech už ponúka joysticky pre hranie na dotykových displejoch, až iOS 7 však umožnilo vytvoriť plnohodnotný herný ovládač. Ako bude napokon novinka vyzerať a ako bude vyriešená podpora pre ovládanie hier sa azda dozvieme už čoskoro.

Zdroj: CNET.com, evleaks.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013