Logo
Vytlačiť túto stránku

Slovák sa stal vicemajstrom sveta na ESWC 2012

Slovák sa stal vicemajstrom sveta na ESWC 2012

Skvelý úspech sa podaril uplynulý víkend Marekovi Pacherovi, ktorý vo finále deviateho ročníka Electronic Sports World Cup 2012 v Paríži získal titul vicemajstra sveta v hre Trackmania Nations.

Pred očami viac ako 300 000 divákov sa Marekovi „tween“ Pacherovi podarilo získať titul vicemajstra sveta už po druhý krát, a potvrdiť, že Slovensko patrí v progamingu medzi svetovú špičku. Rovnaké umiestnenie dosiahol aj v minulom roku.

Marek okrem striebornej medaile získal i finančnú odmenu v hodnote 3000 USD. Hranie počítačových hier už totiž dávno nepatrí iba medzi zakázané kratochvíle násť-ročných záškolákov. Naopak, poctivo trénujúci hráči sa každoročne stretávajú so svetovou elitou na medzinárodných turnajoch po celom svete.

„Z posledných dvoch minút finále si nič nepamätám, bol som v takej eufórii, že som radšej súperov vôbec nevnímal. Trénoval som poctivo a bol som pripravený podať svoj najlepší výkon. Videl som však, že súperi to tiež nebrali na ľahkú váhu. Videl som totiž, že jeden z mojich súperov ide vo finále svoju životnú jazdu a hoci som sa snažil, nedokázal som ho prekonať. O to lepšie sa mi však už išlo, keď už svoje prvenstvo potvrdil – nebol som neustále demotivovaný,“ zhodnotil svoje pôsobenie vo finále Marek a dodal,: „keď som preberal šek a medailu, mal som pocit, akoby som vyhral, aj keď to bolo len druhé miesto..“

Tween_2

Do parížskeho finále sa zo Slovenska vďaka partnerom dostali dvaja najúspešnejší hráči (hra Trackmania Nations a Starcraft 2), ktorí najprv absolvovali online kvalifikáciu a neskôr zvíťazili v slovenskom finále v bratislavskej herni Storm. Starcraft 2 je jednou z najpopulárnejších strategických hier, ktorá zamestnáva analytické mysle miliónov hráčov po celom svete. Trackmania Nations je jej pravým opakom, sústredí sa najmä na postreh, schopnosti rýchlo reagovať a doviesť virtuálne pretekárske vozidlo do úspešného konca. Jej obrovskou výhodou je dostupnosť zdarma pre všetkých hráčov.

Tween_3

© 2015 PCNews.sk