Logo
Vytlačiť túto stránku

Synology uvádza cenovo výhodnú domácu NAS DS116

Synology uvádza cenovo výhodnú domácu NAS DS116

Jednodiskový domáci NAS server je dobrým riešením ako sprístupniť svoje dáta na sieti a vďaka prepracovanému systému DiskStation Manager dokáže aj oveľa viac. Nemusí pritom stáť priveľa peňazí, ako napríklad nový DiskStation DS116 od Synology.

Rozšírenia o „šestkový“ model sa tak dočkala aj najlacnejšia NAS od Synology. DS116 nahradí starší model DS115 (test DiskStation DS115j nájdete tu), voči ktorému si polepší najmä z pohľadu hardvérovej výbavy. Predovšetkým procesor výrazne pridal, DS116 poháňa dvojjadrový 32 bitový Marvell Armada 385 taktovaný na 1,8 GHz. Veľkosť operačnej pamäte predstavuje 1 GB, čo je pre predinštalovaný DiskStation Manager so zohľadnením na predpokladané využitie celkom adekvátna veľkosť.

synology ds116 2

Do NAS sa vmestí jeden 3,5“ disk (s redukciou aj 2,5“ HDD a SSD), podporované sú disky s kapacitou 8 TB, takže priestor pre zostavenie silného domáceho centra multimédií tu stále je. NAS pritom dosahuje celkom slušné rýchlosti, až 112 MB/s pri zápise a 111 MB/s pri čítaní. Vyššia rýchlosť procesora a podpora dedikovaného hardvérového šifrovania v porovnaní s predchodcom výrazne zrýchľuje aj prenos šifrovaných dát.

synology ds116 3

Zariadenie má spotrebu len 10,68 W počas aktivity disku a len tesne nad 6 W v režime jeho hibernácie. O chladenie disku sa stará ventilátor s priemerom 60 mm s troma režimami rýchlostí a teda aj hlučnosti. Na dvojicu USB 3.0 portov pripojíte externé disky formátované na EXT4, EXT3, FAT, NTFS a HFS+ (len na čítanie), pripojenie k sieti sprostredkúva gigabitový ethernetový adaptér.

Synology DS116 je už dostupný na trhu a so svojou cenou sa pohybuje na úrovni svojho predchodcu, odporúčaná cena je 165 EUR.

SYNOLOGY NAS DS116 NÁJDETE V PONUKE ESHOPU ALZA.SK

Zdroj: TS Synology

© 2015 PCNews.sk