Logo
Vytlačiť túto stránku

Viete ktoré aplikácie dajú smartfónom najviac zabrať?

Viete ktoré aplikácie dajú smartfónom najviac zabrať?

Spoločnosť AVG vo svojej App Performance Report za 4. kvartál 2014 odkrýva aplikácie, ktoré najviac potrápia batériu, dátové tarify a majú najväčší dopad na úložisko. Budete sa čudovať, ale nie sú medzi nimi len hry.

Podľa výsledkov spoločnosti, ktorá sa stará o internetovú bezpečnosť 197 miliónov aktívnych používateľov sa do rebríčka dostala hudobná streamovacia služba Spotify, nákupná aplikácia Amazon Shopping a spomedzi hier napríklad Deer Hunter 2014.

K loveckej novinke sa pridala aj hra Boom Beach, klasiky, ktoré žhavili baterky telefónov doteraz, ako napríklad FarmVille a Puzzle & Dragons sú na ústupe a vypadli z rebríčka. Záver roka reflektoval nákupnú horúčku, ktorá postihla aj smartfóny a práve nákupná aplikácia Amazon trápila ich dátové paušály najviac. Polepšil sa však Netflix, ktorý po novembrovej aktualizácii aplikácie vypadol z prvej trojky najhladnejších aplikácií.

Medzi nenápadné aplikácie, ktoré síce pomáhajú udržať telefóny bezpečné a svižné, no v skutočnosti vedia dobre potrápiť batériu, úložisko i dátový paušál sú nástroje ako napríklad Clean Master alebo Security Policies od Samsungu.

Top-5-App-Scoreboard-Excluding-Games

Jednotkou rebríčka sa prirodzene stala asi najpoužívanejšia aplikácia súčasnosti, Facebook. V prvej päťke nechýba spomínaný Spotify (2. miesto) či Instagram (3. miesto). Na štvrtom mieste zakotvila aplikácia sociálnej siete Path a na piatom Amazon Shopping.

Celú správu nájdete na webe AVG

Zdroj: TS AVG

© 2015 PCNews.sk