Menu

Zázračný šetrič energie je len jeden veľký podvod

  • Napísal(a) 
  • Čítať 33204 krát
  • Tlač
  • E-mail

Internetová reklama láka na úžasnú, až 75-percentnú úsporu elektrickej energie. Nie je to ale žiadny zázrak a podľa zistení Českej obchodnej inšpekcie dokonca ani nespĺňa všetky sľubované normy.

Má to byť zázrak v šetrení elektrickou energiou, s ktorým ročne ušetríte stovky eur, pričom vás v akcii nebude stáť viac ako 31 eur. To, čo sa dočítate na oficiálnej stránke je úžasné a ak veríte na rozprávky, určite si objednáte aspoň tri zariadenia (veď treba obdarovať aj známych).

 

Ako to má fungovať?

Podľa informácií výrobcu je zariadenie Energy Saver Pro založené na inovatívnej, revolučnej, energiu-šetriacej technológii a bolo navrhnuté tak, aby znižovalo až 75 percent nákladov na elektrinu za apartmán, dom alebo administratívnu budovu. Energy Saver Pro začne fungovať, šetriť elektrinu a šetriť peniaze v sekunde, keď ho zapojíte do zásuvky vo zvolených priestoroch.

Energy Saver Pro optimalizuje a zvyšuje výkonnosť siete. Slúži ako filter, ktorý čistí nechcené nárasty, poklesy, šum a napätie, a stabilizuje dodávané napätie, čím optimalizuje spotrebu energie, a šetrí energiu a peniaze. Energy Saver Pro pôsobí na všetky spotrebiče, ktoré spôsobujú rušenie v sieti.

Šetrí elektrinu z klimatizácií, chladničiek, práčok, vysávačov, televízií, počítačov, fluorescenčných svetiel, umývačiek, mrazničiek, kancelárskych zariadení. Dokonca aj pre spotrebiče energetickej triedy A Energy Saver Pro poskytuje maximálne úspory energie v domácnosti, a podstatne znižuje účty za elektrinu.

Pozrela sa na to inšpekcia

V susednom Česku sa na obchodnú inšpekciu obrátilo viacero zákazníkov, ktorí mali podozrenie na to, že ich výrobca oklamal. Ich otázka znela: “ako tento prístroj funguje a sú informácie o až 75 percentnej úspore pravdivé?”. Na základe týchto podnetov bol výrobok Energy Saver Pro zakúpený a odovzdaný na odborné posúdenie funkčnosti a bezpečnosti. 

Z výsledkov testov vyplynulo, že tento výrobok je veľmi jednoduchý elektrický obvod, ktorý elektrickú energiu nielen vôbec nesporí, ale naopak ju sám spotrebováva. Informácie predávajúcich o výhodnosti kúpy tohto prístroja sú klamlivé a Česká obchodná inšpekcia odporúča spotrebiteľom výrobok rozhodne nekupovať.

energy-saver-pro-2

 

Výsledok kontroly

Zo zistení Českej obchodnej inšpekcie vyplýva, že informácie o vlastnostiach "šetriča energie" sa nezakladajú na pravde. Voči predajcovi týchto výrobkov však nemôže Česká obchodná inšpekcia využiť svoje kontrolné a sankčné právomoci, tj zakázať distribúciu a predávajúceho za klamlivé obchodné praktiky postihnúť, pretože ide o zahraničný subjekt mimo EÚ, ktorý v Česku nemá zastúpenie. Z tohto dôvodu aj vymáhateľnosť spotrebiteľských práv môže byť problematická, preto ČOI spotrebiteľom odporúča, aby si túto rizikovú investíciu dobre rozmysleli.

Súvisiace položky (podľa značky)

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013