Menu

HP sa svojho PC biznisu nakoniec nezbaví

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1922 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ak ste sa náhodou začali obávať o život PC divízie spoločnosti HP, tak máme pre vás dobrú správu. Podľa vyjadrenia jej šéfa HP neplánuje opustiť svoju pozíciu lídra v tomto segmente.

Pravdepodobnou alternatívou je totiž odčlenenie divízie PSG (Personal Systems Group), čo by bolo aj z viacerých dôvodov najlepším riešením pre akcionárov – vyjadril sa tak šéf spomínanej divízie, Todd Bradley pre agentúru Reuters.

Predaj konkurenčným spoločnostiam by nebol dobrým krokom, aj keď záujem by mohli mať veľkí hráči ako je napríklad Acer (v roku 2007 prebehla akvizícia spoločnosti Gateway), či Lenovo, ktoré už pohltilo PC divíziu IBM v roku 2004.

HP sa teraz snaží napraviť škody, ktoré spôsobili špekulácie z minulého týždňa o odpredaji PC divízie. Aktuálne to sú stretnutia s pracovníkmi a dodávateľmi (primárne z Ázijského regiónu), ktorým sa Todd Bradely snaží vysvetliť, že HP aj naďalej zostáva silným zástupcom v PC biznise.

Taktiež sa stále hľadá využitie systému webOS, ktorý s ukončením predaja TouchPadu stratil tak trochu na význame. V hre je niekoľko spoločností, pre ktoré by mohol byť prínosom, avšak konkrétne detaily zatiaľ zverejnené neboli.

O konečnej budúcnosti divízie PSG sa finálne rozhodne koncom roka, kedy by malo prebehnúť stretnutie vedenia spoločnosti HP.
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013