Menu

Logitech predstavil periférie pre Windows 8

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2382 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nový rad produktov od Logitech je plne prispôsobený možnostiam využitia ovládania gestami v prostredí Windows 8. Bezdrôtový touchpad a dvojica myší dostali dotykové plochy pre jednoduchú a intuitívnu navigáciu.

Wireless Rechargeable Touchpad T650, Touch Mouse T620 a Zone Touch Mouse T400 sú vytvorené pre komfortnú spoluprácu s rozhraním Windows 8, a mali by priniesť vyššiu úroveň a dojem z ovládania prichádzajúceho operačného systému. Dotyková plocha supluje možnosti dotykového displeja, a neukráti o intuitívne ovládanie ani majiteľov klasických desktopov.

Všetky novinky by mali byť na trhu dostupné ešte tento mesiac.

Rechargeable Touchpad T650

Bezdrôtový touchpad s hladkým skleneným povrchom poskytuje väčší počet gest ako je tomu v prípade väčšiny dotykových myší. Vďaka rozmerom touchpadu je prehliadanie stránok a navigácia v prehliadači komfortná, využiť ho možno aj pri prehliadaní a editácií fotografií. Sklenený povrch je odolný voči poškriabaniu a zároveň sa jednoducho udržiava, celý touchpad sa chová ako jedno tlačidlo, na rozdiel od riešení s dvojicou mechanických tlačidiel na spodnom okraji.

Touchpad T650 sa dobíja cez USB port, pričom na jedno nabitie vydrží pracovať až mesiac, o nízkom stave akumulátora informuje dióda. K počítaču sa pripája pomocou Logitech Unifying prijímača pracujúceho na 2,4 GHz bezdrôtovej technológii.  Odporúčaná cena zariadenia je 79,99 EUR.

Touch Mouse T620

T620

O desať EUR lacnejšia bude myš s povrchom citlivým na dotyk. Celý chrbát Touch Mouse T620 pokrýva citlivá dotyková plocha, navigácia tak ostáva plynulá bez potreby presunúť ruku z tela myši na iné zariadenie, či naznačovať gestá samotným pohybom. Pomerne široké telo by malo byť dostatočne pohodlné aj pre dlhodobú prácu, použitý laserový senzor zaručuje spoľahlivé reakcie na pohyb na väčšine bežne používaných povrchov.

Myš podporuje šesť typov gest pre Windows 8, vrátane vodorovného a zvislého posúvania a prepínania medzi aplikáciami. I tu je použitý Unifying prijímač, ku ktorému je možné pripojiť naraz až šesť zariadení; netreba tak použiť šesť samostatných prijímačov. Cena novinky bude 69,99 EUR.

Zone Touch Mouse T400

T400_CTG

Najlacnejšou z noviniek je Zone Touch Mouse T400, ktorej tradičný návrh kolieska nahradila dotyková plocha. Okrem skrolovania na stránkach je k dispozícii aj gesto pre rýchly prístup k úvodnej obrazovke Windows 8. Pre tých, ktorá sú zvyknutí na klasické ovládanie bude toto asi najlepšia voľba. Široký a nízky chrbát by mal padnúť dobre do dlane a pogumované okraje zasa zlepšiť kontrolu myši prstami.

T400 vydrží s jednou sadou batérií až 18 mesiacov. I tu je použitá bezdrôtová komunikácia Logitech Advanced 2.4 GHz. Odporúčaná cena je 49,99 EUR.

Zdroj : TS Logitech

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013