Menu

Synology opravuje chyby v zabezpečení DSM

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2379 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Synology potvrdila identifikované problémy v zabezpečení, ktoré mohli spôsobovať zlyhania v overení súborových oprávnení v systéme DSM. Aktualizovaná verzia DiskStation Manager je k dispozícií pre automatickú inštaláciu.

Ak patríte k majiteľom NAS Synology, je vhodné vykonať aktualizáciu obslužného systému DiskStation Manager v ovládacom paneli zariadenia. Postihnuté zariadenia DiskStation a RackStation  môžu vykazovať symptómy abnormálneho zaťaženia CPU, prítomnosť neštandardných zložiek, či nesprávne presmerovanie aplikácie Web Station na neplatnú stránku.

Symptómy je možné identifikovať v aplikácií Sledovania systémových prostriedkov (zvýšená záťaž procesmi dhcp.pid, minerd, synodns, PWNED, PWNEDb, PWNEDg, PWNEDm, alebo ďalšími procesmi s pwned v názve), automaticky vytvorenou zložkou (s názvom Start-up), presmerovaním aplikácie Web Station (index.php je presmerovaná na neplatnú stránku), prítomnosťou neštandardných Synology skriptov (napríklad S99p.sh objavujúcim sa na adrese "/usr/syno/etc/rc.d"), alebo nezmyselnými  názvami v adresári "/usr/syno/synoman".

V prípade, že identifikujete niektorú z vyššie uvedených aktivít, je potrebné:

  • Pre zariadenia DiskStation alebo RackStation, ktoré bežia na systéme DSM 4.3, postupujte podľa pokynov uvedených na tejto adresepre reinštaláciu DSM 4.3-3827.
  • Pre zariadenia DiskStation alebo RackStation, ktoré bežia na systéme DSM 4.0, je odporúčané preinštalovať systém na DSM 4.0-2259 alebo novší. DSM nájdete v Synology Centre sťahovania.
  • Pre zariadenia DiskStation alebo RackStation, ktoré bežia na systéme DSM 4.1 nebo DSM 4.2, je odporúčané preinštalovať systém na DSM 4.2-3243 alebo novší. DSM nájdete v Synology Centre sťahovania.

Synology odporúča aj pre ostatných majiteľov, ktorí sa nestretli s vyššie uvedenými problémami uskutočniť aktualizáciu DSM ( Ovládací panel -> DSM update) aby ochránili svoj DiskStation pred škodlivými útokmi. Zároveň vyzýva používateľov, aby pri náznaku podozrivého chovania DiskStation zariadení aj po aktualizácii DSM kontaktovali centrum podpory na adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Zdroj: TS Synology

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013