Menu

WD zvyšuje kapacitu svojich diskov na 8 TB

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2302 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Western Digital oznámila rozšírenie ponuky svojich pevných diskov o modely s kapacitou 8 TB. Svoje miesto nájdu v NAS úložiskách, externých úložiskách, kamerových systémoch a postavené na nich budú aj hotové riešenia z produkcie WD.

Všade tam, kde je potrebné ukladať množstvo vytvoreného obsahu, alebo zálohovať už spracované dáta padne veľké úložisko rozhodne vhod. Nové modely diskov WD využívajú technológiu HelioSeal, pomáhajúcou zabezpečiť vyššiu spoľahlivosť a optimálny výkon. Disky s kapacitou 8 TB sa objavia v produktových líniách Red a Red Pro, určených do NAS zariadení a Purple pre určených pre kamerové a AV systémy.

wd helio seal 8TB

Základným princípom novej HelioSeal technológie je naplnenie vnútra pevného disku héliom. To je ľahšie ako vzduch a predstavuje tak menšiu záťaž a odpor pre pohybujúce sa časti, znižuje sa trenie a vzniká menej odpadového tepla a je treba menej energie pre roztáčanie diskov. Pri externom disku, ktorý pripojíte čas od čas ku počítaču je to asi jedno no v multidiskových systémoch akým sú NAS či kamerové systémy sa ráta každý ušetrený watt.

Vďaka novým diskom sa bude môcť rozšíriť kapacita už zabehnutých modelov produktov WD. Ide o rady My Cloud (My Cloud, My Cloud Mirror, My Cloud EX2 Ultra) a My Book (My Book, My Book for Mac, My Book Duo a My Book Pro). V prípade dvojdiskových zariadení v RAID 0 konfigurácii tak bude dosiahnuteľná kapacita až 16 TB.

wd helio seal 8TB purple

Zdroj: TS WD

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013