Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Logitech h540 - USB headset „aj pre iPad“

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Ostatné recenzie
  • Čítať 4485 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Headset môže byť pre mnohých neoceniteľným doplnkom počítačov. Je potrebný pre hlasovú komunikáciu cez programy ako je Skype, Google talk, Yahoo! Messenger alebo najnovšie aj Facebook, a samozrejme dá sa využiť aj pri sledovaní filmov a počúvaní hudby.

 

Headset Logitech h540 je postavený najmä pre hlasovú a video komunikáciu cez internet, čo však neznamená, že by sa nedal využiť aj ako slúchadlá na počúvanie hudby, hranie hier, či pozeranie filmov. Samotné slúchadlá sú stredne veľké a majú trochu väčšie drivery, než je u PC headsetov bežné, čo samo o sebe dáva dobré predpoklady pre reprodukciu bohatších zvukov.

alt

Podľa slov výrobcu sú drivery „vyladené pomocou laserov pre čistejší digitálny zvuk“ a my môžeme len dodať, že určite nehrajú najhoršie. Neočakávajte však žiadne audiofilské zázraky. Zvuk je síce celkom vyrovnaný, ale v najnižších a najvyšších pásmach má ešte rezervy. V tomto prípade však treba zobrať do úvahy, že nejde o High-End systém, takže sa nad tým dá trochu prižmúriť očko aj s ohľadom na cenu. Slúchadlá veľmi dobre reprodukujú hovorené slovo, takže na hlasovú komunikáciu sú priam ideálne.

alt

Rovnako kvalitný je aj použitý mikrofón na pravej mušli. Ten sa nachádza na výklopnom gumenom ramene, takže ho môžete v prípade potreby kedykoľvek hravo vyklopiť pre hovor, alebo skryť ak chcete používať headset len ako slúchadlá. Mikrofón, resp. celé rameno s mikrofónom sa dá zároveň veľmi dobre polohovať, vďaka čomu môže mikrofón snímať presnejšie váš aj v hlučnejšom prostredí (napr. v kancelárii alebo niekde na lanpárty). Toto riešenie je po konštrukčnej stránke fakticky veľmi dobré.

Slúchadlá majú výškovo nastaviteľný mostík pomocou ktorého sa dajú prispôsobiť pre každú veľkosť hlavy. Vďaka poduške na pásiku cez hlavu sa nemusíte báť toho, že by vás slúchadlá na hlave tlačili. Čo však nie je až tak dobre domyslené sú podušky na mušliach slúchadiel. Majú totiž návleky z mäkkej kože, no s trochu tvrdšou penovou vypchávkou, takže pri dlhom používaní nie sú až tak komfortné. Pokiaľ ich máte na hlave pár minút, je všetko OK, ale po niekoľkohodinovom používaní už tak komfortné rozhodne nie sú.

alt

Páčilo sa nám ovládanie hlasitosti (dve tlačidlá) a tlačidlo pre MUTE mikrofónu, ktoré sú umiestnené na pravej mušli. Umožňujú rýchle nastavenia zvuku, keď hovoríte, počúvate hudbu alebo hráte hry. Priamo na kábli (cca 40 cm od slúchadiel) je umiestnená dióda, ktorá červeným svetlom signalizuje MUTE (vypnutie) mikrofónu. To všetko zvyšuje komfort používania, rovnako ako pásik so suchým zipsom na kábli, s ktorého pomocou rýchlo zviažete dlhý kábel. Drobným mínusom pre niekoho môže byť spočiatku trochu tuhší (menej flexibilný) kábel slúchadiel.

Vďaka USB pripojeniu typu plug-and-play je naozaj veľmi jednoduché kedykoľvek headset pripojiť a začať používať bez zbytočných inštalácií a nastavovaní. Systém Windows v sebe obsahuje základné ovládače pre USB Audio zariadenia, ktoré využíva aj tento headset. V balení preto nenájdete žiadne CD a žiadny špeciálny softvér netreba ani sťahovať z internetu. Stačí headset pripojiť k USB portu a môžete ho prakticky okamžite začať používať. Zvuky sa presmerujú z výstupu zvukovej karty automaticky digitálne na USB, takže je headset použiteľný aj v prípade, že máte nejakú špeciálnu zvukovku, ktorá morfuje zvuky napr. pri prechode rôznymi prostrediami v hrách.

alt

Na odporúčanie priateľa som sa rozhodol urobiť ešte jeden test – pripojil som tento USB headset ku iPadu. Poviete si, čo je to za hlúposť, veď iPad predsa nemá USB konektor?! Lenže existuje redukcia na pripojenie fotoaparátov – iPad Camera Connection Kit. Tá síce slúži primárne na kopírovanie fotografií z čítačky, alebo fotoaparátu do tabletov iPad, ale dá sa využiť aj na pripojenie klávesnice, alebo (ako je už hádam zrejmé) aj niektorých USB headsetov. A funguje to naozaj perfektne aj s tlačidlami na ovládanie hlasitosti. Testovali sme toto riešenie úspešne na tabletoch iPad, iPad 2 a iPad 3. Žiaľ pre najnovší iPad mini a iPad 4 sme nemali k dispozícii redukciu, ale veríme, že by to malo byť funkčné aj tam. Skype cez iPad je takto naozaj o niečom inom.

 

Aktuálnu cenu a dostupnosť headsetu Logitech H540 v slovenských e-shopoch si môžete overiť na serveri Superdeal.sk

logitech_h540_hodnotenie

Za zapožičanie produktu ďakujeme spoločnosti:

logo-logitech

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013