Menu

Vyskúšali sme bezdrôtové slúchadlá od Razeru

Bezdrôtové herné slúchadlá pre hráča, ktorý si rád vypočuje dobrú hudbu? Razer je stále jedným z najznámejších výrobcov herného príslušenstva, no po inteligentnom náramku Nabu skúša slúchadlá, ktoré si budete na hlavu nasadzovať nielen pri hraní hier.

V dobre, keď sa skoro každý hráva na smartfónoch a tabletoch, dáva zmysel aj táto kombinácia. Razer Adaro Wireless sú bezdrôtové slúchadlá, ktoré ku zdroju zvuku pripojíte s pomocou technológie Bluetooth. Tá je vo verzii 4.0 a podporuje aptX technológiu pre vyššiu kvalitu preneseného zvuku. Potrebná je ale aj podpora zo strany zdroja zvuku. To našťastie nie je problém ani pri lacných smartfónoch ako je napríklad HTC Desire 300, či starý Galaxy S3 od Samsungu.  

Na hlave vám vadiť nebudú, keďže sú ľahké, jednoducho prispôsobiteľné a netlačia ani pri dlhodobm používaní. Náušníky sú mäkké a dostatočne veľké na to, aby netlačili na žiadnu časť vášho ucha. Vďaka tomu dostatočne eliminujú okolitý hluk na to, aby ste si hudbu mohli vychutnať v hromadnej doprave, či pri športe. V prípade športu sa ale pravdepodobne nevyhnete občasným prestávkam, keďže po pol hodine aktívneho športu sa vám môžu začať potiť uši. Slúchadlá sú tvorené z kovu a plastu, pôsobia odolne a ich jedinou nevýhodou je, že sa nedajú zložiť. Batéria ich hmotnosť zbytočne nezvyšuje. Na jedno nabitie vydržia až 20 hodín, no výrobca tu zabudol na automatické vypnutie. Takže ak ich po skončení počúvania zabudnete vypnúť, tak ráno s nimi na autobus nepobežíte.

razer-adaro-1

 

Na ľavej strane slúchadiel nájdete tlačidlo pre zapnutie a vypnutie, micro USB konektor pre nabíjanie vstavanej batérie a posuvný ovládač, s ktorým si upravíte hlasitosť a preskočíte na ďalšiu, prípadne predchádzajúcu skladbu. Funguje to nasledovne - rýchlym posunutím dopredu alebo dozadu preskočíte skladbu, dlhšie podržanie upraví hlasitosť smerom nahor alebo nadol. No tu to inžinieri v Razeri trochu poplietli. Jedným smerom totiž zvyšujete hlasitosť a posúvate sa na predchádzajúcu skladbu. Druhým smerom hlaitosť znižujete a posúvate sa na nasledujúcu skladbu. 

razer-adaro-2

 

Ak ste roky počúvali hudbu len z čisto herných slúchadiel, budete z Razeru uchvátení. Ich slúchadlá si dobre poradia s každým žánrom - pri tanečnej hudbe sú to mohutné basy, rockové skladby majú potrebnú dynamiku a pri oddychovom jazze budete detailne počuť každý jeden nástroj a výdych speváka. Vyskúšali sme s nimi všetky možné štýly a boli sme milo prekvapení. Sonic Youth mal mal vynikajúcu dynamiku a balady od Willie Nelsona boli pohladením po duši. Pri hrách ale slúchadlá trochu strácajú dych kvôli priemernému priestorovému podaniu, no pre hranie hier na smartfóne nemajú chybu. Len si pri hraní dajte pozor, aby ste nezabudli vystúpiť na vašej zastávke.

Jediným väčším problémom týchto slúchadiel je ich cena - 139 eur nie je málo, no už sme si zvykli, že Razer nie je úplne najlacnejšia značka. Za svoje peniaze ale dostanete veľmi slušné bezdrôtové slúchadlá, ktoré hrajú skutočne dobre a Bluetooth ich určite neobmedzuje. Technológiu aptX oceníte hneď pri prvých tónoch hudby, či pri prvom výbuchu v akčnej hre.

 
Razer Adaro Wireless môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>
 

hodnotenie

tip-silver

Graf ceny produktu Razer Adaro Wireless poskytuje server Heureka.sk
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013