Menu

HP rozširuje možnosti recyklácie tlačových kaziet

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1853 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť HP predstavila rozšírené recyklačné riešenie, ktoré zákazníkom v regióne Európy, Blízkeho východu a Afriky (EMEA) umožní znížiť dopad používania tlačiarní na životné prostredie a zároveň ťažiť z výhod originálneho tlačového materiálu HP.

Ako popredná spoločnosť v oblasti vývoja udržateľnejších tlačových technológií, HP neustále spolupracuje s výrobcami, distribútormi a partnermi z radov mimovládnych organizácií na vytváraní riešení s čo najnižším dopadom na životné prostredie – od návrhu a výroby inovatívnych, z hľadiska životného prostredia vysoko udržateľných produktov, cez ich používanie, až po konečnú recykláciu.


 

Naši zákazníci vyžadujú tlačové riešenia, ktoré im zaistia kvalitu, spoľahlivosť a zároveň poskytnú záruku ekologickosti. Navyše, používanie originálneho spotrebného materiálu nešetrí len životné prostredie, ale znamená aj významné zníženie nákladov zákazníkov na tlač,“ povedala Erika Lindauerová, riaditeľka divízie HP PPS pre Českú a Slovenskú republiku.

 

Rozšírenie možností recyklácie pre zákazníkov HP

Špičkový program recyklácie HP Planet Partners umožňuje zákazníkom recyklovať použité originálne tlačové kazety HP v rámci „uzavretého“ procesu recyklácie plastov. K dnešnému dňu zákazníci v rámci programu HP Planet Partners celosvetovo recyklovali už viac ako pol miliardy atramentových kaziet a tonerových kaziet LaserJet.

Program HP Planet Partners je bezplatný a dostupný zákazníkom v 34 krajinách regiónu EMEA, vrátane Slovenskej republiky. Zapojiť sa do programu je veľmi jednoduché – stačí navštíviť stránky www.hp.com/recyclealebo zberné miesto autorizovaného partnera HP.
 

Vďaka spolupráci s rôznymi predajcami v rámci celého regiónu EMEA, ako sú Staples, Makro, Dixons a El Corte Ingles, v uplynulých mesiacoch HP rozšírilo svoju sieť odberných miest, ktorá teraz zahŕňa viac ako 9000 maloobchodných predajní na celom svete.


 

V Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a vo Francúzsku teraz HP aktívne spolupracuje aj so spoločnosťou AfB Group, ktorá sa špecializuje na recykláciu v oblasti IT; viac ako 50 % ich zamestnancov je telesne postihnutých. Spoločnosť AfB sa zaoberá zberom a triedením použitých originálnych tlačových kaziet a ich zasielaním spoločnosti HP na recykláciu. Vzájomná spolupráca sa nedávno prehĺbila v nadväznosti na úspešný pilotný projekt, ktorý sa uskutočnil v minulom roku v Rakúsku. V jeho rámci spoločnosť AfB zabezpečila zber viac než 10 000 tonerových kaziet z takmer 200 podnikov.

Prostredníctvom tejto a podobných aktivít chce HP do konca roku 2015 recyklovať približne 1,6 milióna ton elektronických výrobkov a spotrebného materiálu.

 

Recyklácia rádovo v miliardách

V rámci svojho unikátneho „uzavretého“ procesu recyklácie, HP využíva plasty z recyklovaných kaziet a ďalších použitých zdrojov na výrobu nových originálnych tlačových kaziet. HP doteraz celosvetovo recyklovalo 776 000 ton elektronických výrobkov a originálnych tlačových kaziet HP, čím zachránilo 280 miliónov tlačových kaziet a viac ako dve miliardy použitých plastových fliaš pred uložením na skládky.

Podľa odhadu HP, recyklované plasty, ktoré spoločnosť HP využíva od roku 2010 pri výrobe atramentových kaziet, majú v porovnaní s novými (nikdy nepoužitými) plastmi až o 33 % menšiu uhlíkovú stopu – a to aj napriek tomu, že dopad na životné prostredie zahŕňa tiež spätný odber, dopravu a spracovanie recyklovaného materiálu. Pri využívaní recyklovaných plastov tiež dochádza k zníženiu spotreby vody pri výrobe tlačových kaziet, podľa odhadu HP až o 89 %.

Pozícia najväčšieho svetového poskytovateľa IT infraštruktúry, softvéru, služieb a riešení poskytuje HP jedinečnú možnosť reagovať na výzvy v oblasti znižovania spotreby energií a množstva odpadov. Spoločnosť HP si jasne uvedomuje bohaté spektrum možností zmien súčasných spôsobov využívania technológií prostredníctvom stále ekologickejších produktov a riešení, ktoré jej zákazníkom pomáhajú prosperovať i s ohľadom na trvalú udržateľnosť.

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013