Menu

Xerox získal spoločnosť Impika

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1796 krát
  • Tlač
  • E-mail

Xerox získal spoločnosť Impika, lídra v produkcii    a predaji produkčných inkjetových tlačových riešení používaných pre priemyselnú, komerčnú a bezpečnostnú tlač a tiež pre tlač etikiet, či tlač obalových materiálov.Vďaka akvizícii spoločnosti Impika Xerox posilňuje vedúce postavenie v segmente produkčných farebných tlačových strojov.

 

Impika je popredným výrobcom a dodávateľom kontinuálnych inkjetových tlačových strojov, ktoré teraz dopĺňajú široké portfólio Xeroxu v oblasti produkčných tlačových technológií.

Inkjetové tlačové stroje

Spoločnosť Impika ponúka portfólio tlačových strojov na báze vodou riediteľných atramentov. Produktové rady Impika zahŕňajú tlačový stroj iPrint ™, ktorý tlačí rýchlosťou 375 metrov za minútu a iPress ™, s možnosťou tlače s rozlíšením až 2400 x 1200 dpi.

Impika, so sídlom v Aubagne vo Francúzsku, predáva svoje výrobky prostredníctvom priameho predaja a prostredníctvom celosvetovej siete obchodných partnerov, vrátane Xeroxu, ktorý predával v Európe značku Impika od roku 2011. Okrem existujúcich produkčných tlačových strojov spoločnosť Xerox vyvinula a predávala na svetových trhoch len vysokorýchlostný inkjetový tlačový stroj na báze tuhého atramentu, Xerox CiPress™ Production Inkjet Systems.

 

Predaj inkjetových produkčných tlačových strojov vzrastie o 21%.

Na základe výskumu trhu spoločnosti IT Strategie vzrastie predaj inkjetových tlačových strojov o 21% ročne až do roku 2015. Vzhľadom na doplnenie technológií Xerox o technológie spoločnosti Impika bude mať Xerox najširšiu ponuku digitálnych tlačových strojov, čo povedie k posilneniu vedúceho postavenia výrobcu produkčných tlačových technológií.

"Impika patrí v oblasti tlače vodou riediteľných atramentov ku špičke. Xerox tak získava do svojho portfólia veľmi kvalitné ttlačové riešenie. V súčasnej, ekonomicky náročnej dobe tak Xerox posilňuje svoju pozíciu dodávateľa produkčných tlačových riešení. Pre zákazníkov sa tak stávame ešte zaujímavejším partnerom,” komentuje situáciu Petr Jetel, Product Manager PSG v Xeroxe.

"Pokiaľ chceme pokračovať v raste a inováciách, musíme byť súčasťou globálnej spoločnosti, ktorá má rozsiahle distribučné kanály a servis, silnú značku a predovšetkým rovnako zameraných zákazníkov. Xerox je logická voľba pre naše rozrastajúce sa obchody a pre našich zákazníkov, ktorí budú mať zo spolupráce so Xeroxom značný prínos," uviedol Paul Morgavi, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Impika.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013