Menu

Ako si zriadiť mobilnú kanceláriu

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2464 krát
  • Tlač
  • E-mail

Kedysi sa za mobilnú kanceláriu považoval rozmerný kufor s veľkým notebookom, malým čiernobielym displejom a malou atramentovou tlačiarňou. Dnes to vyzerá úplne inak. Moderné technológie sú čoraz modernejšie a ich rozmery kompaktnejšie.

Vďaka technológii, ktorá ide stále dopredu sa pojem mobilná kancelária stáva čoraz bežnejší a je absolútnou súčasťou našich životov. Techniku, ktorú sme doteraz používali môžeme rozdeliť na dve skupiny. Notebooky a tablety. Notebooky majú klasickú klávesnicu a preto sú výkonnými nástrojmi v každom ohľade. Tablety a chytré telefóny s prístupom na internet a so základnými kancelárskymi schopnosťami sú však brané skôr ako zábavná záležitosť.

 

Na trhu sa však objavilo ďalšie zariadenie nazývané konvertibilný notebook. Ide o hybridný notebook, ktorý si môžete premeniť do podoby dotykového tabletu. Operačný systém Windows 8 ponúka záklanú obrazovku využívajúcu aplikácie, ktoré sa ovládajú dotykom prstov. Ide teda o mobilný prístroj, ktorý vyzerá tak, ako si v danej chvíli prajete. Ak ste fanúšikom tabletov, možno vás trochu zarazí váha zariadenia, ktorá je vačšia ako pri klasických tabletoch.

Toshiba-U920t 

Toshiba U920t - Ultrabook s plnohodnotnou klávesnicou 
a pevným mechanizmom pre prestavenie do podoby tabletu. 
Transformáciu zvládnete jednoducho a jednou rukou.

 

Ak však predsa len uprednostňujete tablet pred notebookom, aj pre vás už existujú možnosti ako sa zariadiť. Stačí ak akýkoľvek väčší tablet doplníte o skutočnú klávesnicu, ktorá sa s prístrojom spojí buď pevne, alebo pomocou Bluetooth. Na trhu sa už objavujú aj veľmi praktické klávesnice, ktoré po pripnutí slúžia aj ako ochranný kryt displeja. Operačný systém Android ponúka veľké množstvo aplikácií pre zábavu aj prácu. Systém Windows 8 vám zase poskytne väčšiu kompatibilitu s počítačovým prostredím.

Toshiba-Excite-Pure 

Toshiba Excite Pure so štvorjadrovým procesorom je dostatočne výkonný 
pre prácu i zábavu a vďaka vstavaným portom do neho môžete vložiť 
ako pamäťovú Micro SD kartu, tak aj pripojiť veľkú plochú televíziu.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013