Menu

AuditPro 8 je firemný softvér na monitorovanie

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2734 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nová verzia monitorovacieho softvéru od spoločnosti truconneXion pre zamestnávateľov prináša široké možnosti sledovania aktivity svojich zamestnancov. Priveľa času na Facebooku, stiahnutie nelegálneho softvéru či prenesenie firemných dát na neautorizovaný flashdisk ohlási notifikácia.

Nová verzia monitorovacieho softvéru AuditPro 8 umožní zamestnávateľovi na nevhodné chovanie zamestnancov vďaka okamžitým notifikáciám reagovať bezprostredne. Generovanie prehľadov o nevhodnej činnosti zamestnancoch, ktorí na svojom firemnom počítači trávia príliš veľa času na stránkach, ktoré nesúvisia s pracovnou činnosťou, sťahujú zakázaný obsah alebo hrajú hry už netrvá niekoľko hodín a môže prebiehať v reálnom čase.

Cieľom monitorovania sú vo väčšine firiem zamestnanci, ktorí inklinujú k zneužívaniu firemných technológií pre svoje súkromné účely, nie bežní zamestnanci, ktorí si pozrú svoju súkromnú poštu či prehľad správ. Zamestnávateľ si môže nastaviť kritériá monitorovania, napríklad časový limit, ktorý trávi zamestnanec na sociálnych sieťach, alebo vybraných webových stránkach. Akonáhle niekto prekročí túto lehotu, môže jeho nadriadený zasiahnuť a upozorniť zamestnanca, že je jeho výkon sledovaný a obrátiť tak jeho pozornosť späť k práci.

Väčším rizikom je nebezpečenstvo, že do firemných zariadení a sietí bude stiahnutý nedovolený obsah ako napríklad nelegálny softvér. Tým sa firma v prípade kontroly môže vystaviť rizikám pokutovania. Funkcia okamžitých notifikácií a varovaní je užitočná hlavne pri zamestnancoch, ktorí sú na odchode z firmy alebo majú v úmysle svojho zamestnávateľa poškodiť, či už formou odcudzenia firemných dát alebo inštaláciou nelegálneho softvéru. V týchto prípadoch vždy hrozí nebezpečenstvo z neskorého odhalenia a čas hrá dôležitú úlohu pri zdokumentovaní a jednoznačnom usvedčení vinníka.

Medzi šesť najčastejších aktivít mrhania pracovného času zamestnancov na internete patrí komunikovanie na sociálnych sieťach, sledovanie súkromného e-mailu, využívanie online komunikačných služieb ako napríklad Skype, prezeranie spravodajských serverov a multimédií, nakupovanie online a hranie hier. Nová verzia softvéru AuditPro dáva firmám prehľad aj o využití mobilných zariadení - telefónov a tabletov, ktoré predstavujú aktuálne najslabší článok z hľadiska zneužívania pracovného času zamestnancov.

Problematická je kontrola súkromných zariadení, ktoré zamestnanci v súlade s trendom BYOD využívajú pre pracovnú činnosť. Nový AuditPro prináša viac ako 150 vylepšení v porovnaná s predchádzajúcou verziou z roku 2012. Novinka je k dispozícii v siedmich jazykových verziách a klientska báza predstavuje viac ako jeden milión predaných licencií v Českej republike, Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a Rusku.

Zdroj: TS truconneXion

 

Súvisiace položky (podľa značky)

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013