Menu

Huawei má dizajnovú edíciu svojich hodiniek a platformu pre umelcov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2434 krát
  • Tlač
  • E-mail

Na desiatom výročí Vogue Čína v Miláne odhalila spoločnosť Huawei špeciálnu edíciu svojich hodiniek, ktorú navrhol taliansky módny dizajnér Barnaba Fornasetti. Ak sa vám páčia, budete musieť mať veľa šťastia pri ich zháňaní; hodinky boli určené ako darček pre hostí slávnostného večera.

Exkluzívny dizajn ciferníku obsahuje kultový Fornasettiho motív „Tema e Variazioni“, remienok hodiniek a škatuľka, v ktorej sú hodinky uložené, majú klasickú zelenú farbu „Malachite“, typickú pre Fornasettiho práce. Na škatuľke je rovnako zobrazený Fornasettiho motív kľúčovej dierky. Hodinky predstavujú spojenie nadčasového dizajnu s najnovšími technológiami.

Špeciálna limitovaná edícia hodiniek však bola k dispozícii iba ako dar pre hostí slávnostného večera k 10. výročiu Vogue Čína, ktorý je sponzorovaný spoločnosťou Huawei. Pri príležitosti odhalenia hodiniek od Fornasettiho spustila spoločnosť platformu „Design Powered by Huawei“ http://consumer.huawei.com/design pre dizajnérov a umelcov, ktorí tu môžu prezentovať svoju kreativitu. Či už ide o vlastné „skicy“ reálnych produktov alebo návrhy a obrázky produktov budúcnosti, ako sú inteligentné telefóny alebo hodinky.

Všetky edície Huawei Watch hodiniek sú vyrobené za použitia najmodernejších materiálov a vyznačujú sa kruhovým 1,4-palcovým dotykovým AMOLED displejom so zafírovým sklíčkom odolným voči poškriabaniu a rámčekom z nerezovej oceli. Ciferník Huawei Watch meria v priemere 42 mm, čo je u náramkových hodiniek štandardný rozmer. Vďaka možnosti sťahovania hudby pre offline počúvanie a bluetooth konektivite s bezdrôtovými slúchadlami sú hodinky vhodným spoločníkom aj pri behaní. Snímač tepovej frekvencie presne meria srdečný tep a šesťosí pohybový snímač môže sledovať rôzne pohybové aktivity, ako napríklad bežnú chôdzu, beh alebo kráčanie po schodoch.

huawei fornasetti watch fornasetti

Značka Fornasetti, ktorá siaha späť do dvadsiateho storočia, bola založená Pierom Fornasettim, ktorý bol známy ako „dizajnér snov“. Pokiaľ ide o dekoratívne nápady, Fornasetti a jeho produkcia nábytku a ďalších dekoratívnych objektov je jedna z najväčších v 20. storočí. Fornasettiho syn Barnaba nadviazal na Fornasettiho tradíciu a pokračuje vo výrobe a objavovaní Fornasettiho dizajnu. S otcom zdieľa rovnako skutočné umelecké vízie, ako aj korene umeleckého remesla.

Motív „Tema e Variazioni“, ktorý nájdeme na ciferníku Huawei hodiniek je inšpirovaný opernou speváčkou z 19. storočia Liniou Cavalieri. Tento obrázok si Fornasetti vybral ako svoj umelecký archetyp kvôli jeho formálnej kráse. Linina tvár dopĺňa nadčasový dizajn Huawei hodiniek a ďalej prepája svet módy a technológií.

huawei fornasetti watch box

Bežné Huawei Watch budú dostupné vo viac ako 20 krajinách vrátane Slovenska a Českej republiky. Huawei Watch sa svojim dizajnom inšpirovali klasickými hodinkami švajčiarskeho štýlu a na Slovensku majú byť dostupné v novembri. Predpokladaná cena je od 399 Eur vrátane DPH (strieborné s koženým náramkom). Dostupnosť bude spresnená neskôr.

Displej hodiniek s uhlopriečkou 1,4 palca má jemné rozlíšenie 400x400 bodov s hustotou 286 ppi, rozumejú si s Androidom 4.3 a vyšším a iOS 8.2 a vyšším, vnútorné úložisko má kapacitu 4 GB a procesor k dispozícii 512 MB RAM. Batéria vydrží na jedno nabitie jeden a pol dňa, nechýba ani senzor srdcovej činnosti. Huawei Watch sú odolné voči vode a poskytujú všetky známe funkcie smart hodiniek.

Zdroj: TS Huawei

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013