Menu

Štyri dôvody, prečo LG G4 nebude najlepším smartfónom na trhu

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2996 krát
  • Tlač
  • E-mail

LG má skvelý nový smartfón, je pekný, výkonný, má super fotoaparát a pôsobí luxusne. No ani jemu sa nevyhlo niekoľko nedostatkov.

Na smartfón LG G4 sa skutočne tešíme, je to podarený smartfón ktorý si zaslúži označenie ako top model. Znesie porovnanie s prémiovými modelmi od Samsungu, Sony, či HTC, no ani on nie je bez chyby, či skôr bez niektorých vlastností, ktoré by sme pri súčasnom High-ende čakali.

1. Nie je odolný voči vode

V dobe, keď sa vody neboja ani smartfóny s polovičnou cenovkou je nám veľkou záhadou, prečo LG G4 neodolá tekutine. Pri tak drahom zariadení sa človek síce nemusí báť pofŕkania vodou, no klasické ponorenie ho určite odrovná. Je to veľká škoda, keďže vďaka skvelému fotoaparátu je optimálnym spoločníkom na dovolenku a slnečné pláže.

2. Bezdrôtovo ho nenabijete

Aby sme boli presní, nabijete ho ale až po dokúpení špeciálneho zadného krytu. A to je veľké sklamanie, keďže bezdrôtové nabíjanie je extrémne návyková záležitosť. Stačili nám dva týždne s novým Samsungom a na káble sa už nechceme ani len pozrieť. Škoda, LG mohli túto funkciu ponúknuť už v základe, keď to dokáže aj Lumia 830, ktorá stojí len polovicu toho, čo nové LG.

3. Je len v 32 GB verzii

Áno, kapacitu úložného priestoru si môžete rozšíriť microSD kartou, no z obchodu si odnesiete len jednu jedinú 32 GB verziu. Tá je síce zlatou strednou cestou, no konkurencia má na výber z menších a aj väčších kapacít. Hlavne pre aktívnych hráčov a multimediálnych nadšencov sú zaujímavejšie 64, respektíve 128 gigabajtové verzie. Stále sa totiž niektoré objemné hry odmietajú presunúť na SD kartu a zbytočne potom zaberajú miesto v integrovanej pamäti.

4. Zaostáva výkonom

Po fiasku s LG G Flex 2 sa výrobca musel poohliadnuť po inom čipsete, ako Snapdragon 810. Masívne prehrievanie a prepady výkonu bude LG ešte hodnú chvíľu riešiť. Nový model LG G4 má preto nižšiu verziu čipsetu Snapdragon 808, ktorá je síce 8-jadrová, no má výrazne menej výkonu. Rovnako by si mali dať pozor aj hráči, grafická časť Adreno 418 patrí strednej triedy a nie medzi High-end riešenia. Preto ak chcete mať skutočne výkonný smartfón, musíte sa poobzerať pri konkurencii.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013