Logo
Vytlačiť túto stránku

Lacný tablet od Hannspree sa vracia na scénu

Lacný tablet od Hannspree sa vracia na scénu

Spoločnosť Hannspree predstavila nový model HANNSpad SN70T3, ktorý by mal nadviazať na úspech predchádzajúcich tabletov tejto značky. Sedempalcový tablet s Cortex A8 procesorom pobeží na novom Android ICS a bude dostupný za menej ako 150 Eur.

Prvým tabletom od Hannspree, ktorý sa na našom trhu začal predávať bol HANNSpad SN10T1 (link na recenziu). V tom čase za prijateľnú cenu priniesol slušnú hardvérovú výbavu, jeho slabinou bol menej kvalitný desaťpalcový displej.

Model SN70T3 prichádza v kompaktnom sedempalcovom dizajne a je určený skôr pre menej náročných záujemcov. Kapacitívny displej s pomerom strán 16:10 rozpozná gestá a päť prstov súčasne, jeho rozlíšenie je však len 800×480 bodov. Tablet poháňa gigahertzový Coretx A8, v spolupráci s 512 MB RAM. Veľkosť vstavanej pamäte je len 4 GB, no v prípade potreby je možné rozšíriť ju o 32 GB prostredníctvom microSD karty.

hannspad_sn70t3_3

Z hľadiska dátovej konektivity sa môžete spoľahnúť len na 802.11 b/g/n adaptér, prípadne na mini-USB port. Fotoaparát na zadnej strane chýba, pripravená je však aspoň 0,3 MPix predná kamera pre videohovory. Filmy si pozriete aj z MKV kontajnera, vzhľadom na možnosti displeja asi nebude mať zmysel tlačiť do tabletu FullHD video.

hannspad_sn70t3_2

Do dizajnovo celkom vydareného tela s rozmermi 230×150×10,5 mm sa vmestil 3000 mAh akumulátor, schopný napájať tablet počas piatich hodín prehrávania videa. Kompaktné rozmery a celková hmotnosť len 380 gramov robí z nového HANNSpadu zaujímavý kúsok pre menej náročných záujemcov, ktorým nebude vadiť na dnešné pomery malé rozlíšenie displeja a pravdepodobne aj absencia Android Marketu, ktorý bude pravdepodobne nahradený aplikáciou tretích strán.

hannspad_sn70t3_4

Spoločne s aktuálnym Androidom tak bude najväčšou devízou tabletu cena. HANNSpad SN70T3 bude v predaji koncom júna, s cenou stanovenou na 99,99£ a teda asi 123 EUR, čím sa zaradí presne na úroveň takmer identických modelov konkurenčných výrobcov.

Zdroj: TS Hannspree

© 2015 PCNews.sk