Logo
Vytlačiť túto stránku

ASUS predstavil sériu základných dosiek H81

ASUS predstavil sériu základných dosiek H81

Šesť nových modelov založených na čipovej sade Intel H81 pribudlo do ponuky základných dosiek ASUS. K dispozícii budú v rôznych formátoch od ATX až po ITX, a v rozličných stupňoch výbavy a s technológiou ASUS 5X Protection, ktorá prispieva k zvýšenej spoľahlivosti a dlhšej životnosti.

Vo formáte ATX príde model H81-Plus, ďalšie štyri modely vo formáte micro-ATX – H81M-Plus, H81M-A, H81M-C a H81M-E a napokon H81I-Plus v ITX formáte pre najmenšie typy zostáv. Všetky dosky budú zamerané na zostavy orientované na cenu, spoločnými znakmi výbavy bude dvojica slotov pre DDR3 pamäťové moduly s frekvenciou do 1600 MHz, socket LGA 1150 pre štvrtú generáciu procesorov Intel Core, osemkanálová zvuková karta s čipom Realtek, jeden PCI-Express ×16 slot s plnými šestnástimi linkami a USB 3.0 porty s podporou protokolu UASP s až 1,7 širšou priepustnosťou.

Všetky modely budú vybavené aj komponentmi, ktoré sme ešte pred pár rokmi vídali len na herných kúskoch od ASUS. Digitálne napájanie DIGI+ VRM pre stabilnejšie napájanie procesora a pamäťových modulov sa dostalo do nižších segmentov ponuky ASUS už pred časom, zaujímavosťou je ESD ochrana proti elektrostatickým rušením či ochrana vstupno-výstupných portov osobitnými poistkami.

Zadné porty z nerezovej ocele lepšie odolávajú korózií a podľa ASUS by mali vydržať až trikrát dlhšie ako porty zo štandardne používaných materiálov. Dosky využívajú aj 5K kondenzátory s pevným dielektrikom, so životnosťou až 50 rokov nepretržite pri teplote 65°C.

© 2015 PCNews.sk