Logo
Vytlačiť túto stránku

Insignia 5X je nový smartfón od GOCLEVER

Insignia 5X je nový smartfón od GOCLEVER

Spoločnosť GOCLEVER predstavila ďalšiu mobilnú novinku, smartfón Insignia 5X, ktorý okrem päťpalcového FullHD IPS displeja ponúkne netradične i dvojicu batérií, majiteľ tak bude mať na výber medzi dlhšou výdržou, a nižšou hmotnosťou zariadenia.

Insignia 5X je vybavený štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1,5 GHz doplneným o 1 GB operačnej pamäte. Predinštalovaný Android vo verzii 4.2 tak bude mať dostatok miesta pre bežiace procesy a aplikácie, aj keď vnútornú, len 4 GB pamäť bude treba rýchlo rozšíriť microSD pamäťovou kartou. So smartfónom si užijete i aktívnejšie hranie, aj náročnejšie tituly na päťpalcovom Full HD displeji rozhýbe grafický procesor SGX544. Nad displejom sa nachádza šošovka 2 MPix webkamery, čip zadného fotoaparátu ponúkne zaujímavých 13 MPix.

Pri exotickejších značkách sme zvyknutí na podporu dvojice SIM kariet, a ani tá smartfónu Insignia 5X nechýba. Ďalším príjemným bonusom je predinštalovaná navigácia so sadou máp Slovenska, Česka, a Poľska. Predinštalovaný je i kancelársky balík, súborový manažér, Facebook či Skype. Konektivita je štandardná pre tento segment smartfónov, nechýba podpora rýchlych dátových sietí, tethering, či aeroDISPLAY, ktorý umožňuje prehliadať fotografie a videá priamo na displeji podporovaného televízora či monitoru.

Pomerne atypickým prvkom balenia je dvojica akumulátorov s kapacitami 2000 mAh a 4000 mAh. Majiteľ sa tak bude môcť rozhodnúť, či použije štíhlu batériu s nižšou hmotnosťou, alebo sa vyberie cestou výdrže. Toto riešenie je určite vhodné aj na cesty, a elegantnejšie, ako nosiť so sebou externý akumulátor. Novinka bude dostupná v čiernej farbe, dizajn však bude možné upraviť rámčekmi v zlatej, tmavočervenej a fialovej farbe. Nemenej zaujímavá je i cena, GOCLEVER si za Insignia 5X pýta 210 EUR vrátane dane, záruka je štandardných 24 mesiacov.

Zdroj: TS GOCLEVER

© 2015 PCNews.sk