Logo
Vytlačiť túto stránku

Štúdium s iOS - tipy na aplikácie

Štúdium s iOS - tipy na aplikácie

Štúdium s technikou a internetom je zábavnejšie než tradičné učenie z kníh. Môžete sa naučiť viac a možno aj jednoduchšie, len treba chcieť a obetovať učeniu istý čas. Neexistuje žiadny zázračný stroj, ktorý by vám nalial vedomosti priamo do hlavy. Všetko je to najmä o sebadisciplíne a obetovaní. Technika je stále len pomocný nástroj.

Práve sa začal nový školský rok a to je vždy vhodná príležitosť zvážiť upgrade hardvéru. S novým hardvérom získate nielen vyšší výkon pre nové aplikácie, ale aj lepšiu ergonómiu, nižšiu spotrebu, mobilitu a dá sa kúpiť aj za stále výhodnejšiu cenu.

V prípade, že ste sa rozhodli pre iPhone, iPad alebo iPod touch, prídu vám vhod nejaké šikovné aplikácie, ktoré sa dajú použiť pri štúdiu. Na iTunes sú ich doslova tisícky (napr. http://www.apple.com/education/apps/). My sme z nich vybrali pár menších a lacnejších, no určite pre študentov (špeciálne slovenských) rovnako užitočných.


ikona01

Slovník cudzích slov
Cena: 2,39 €
Pomôže vám okamžite sa zorientovať v cudzích slovách a ich význame. Môže byť veľmi užitočný aj pri štúdiu. Celkovo obsahuje približne 22 000 výrazov a je prepojený na ďalšie aplikácie „Latinsko-slovenský slovník" a „Latinské výroky“, kde môžete okamžite vyhľadávať výrazy vo viacerých slovných databázach.

ikona02

iGramatika SK
Cena: zadarmo
iGramatika SK je učebná pomôcka určená pre zvládnutie písania i/y v slovenskom jazyku, hlavne pre žiakov druhého stupňa, ale aj ako príprava na pohovory na strednú školu. Zábavnou formou precvičovania v autobuse, v čakárni u lekára, alebo cez prestávku pred diktátom sa môžete zdokonaliť v “chytákoch” slovenskej gramatiky.

ikona03

iSlovenčina
Cena: 0,79 €
Vôbec prvý pravopisný slovník slovenského jazyka pre iPhone alebo iPod. V príjemnom, prehľadnom a jednoduchom prostredí nájdete všetko čo potrebujete aby ste bezchybne ovládali slovenský pravopis. Aplikácia je vhodná pre všetkých a nevyždajue pripojenie na internet.

ikona04

Wikipanion
Cena: Zadarmo
Wikipedia do vrecka. Dobre a pohodlne sa v nej vyhľadáva, dokáže zamerať vašu polohu a ukázať vám na mape zaujímavé miesta v okolí. Pre obľúbené položky je možné vytvárať záložky a nechýba ani história vyhľadávania. Pokiaľ niečomu nerozumiete a potrebujete vysvetľujúci kontext, Wikipanion je dobrá voľba.

ikona05

iStudiez Pro
Cena: verzia Lite zadarmo, verzia PRO za 2,39 €
Graficky dobre spracovaný študentský zápisník s rozvrhom hodín, adresárom a množstvom zaujímavých miniaplikácií. Môžete si sem zapisovať aj domáce úlohy pre jednotlivé predmety a mať tak s pripomienkovačom všetko pod kontrolou.

ikona06

MyHomework
Cena: Zadarmo
Jednoduchá aplikácia na zapisovanie domácich úloh. Funguje ako akýsi študentský diár, kde môžete uložiť k jednotlivým predmetom info ako meno učiteľa, učebňa a začiatok hodiny. Všetko sa následne premietne do vstavaného kalendáru.

ikona07

Evernote
Cena: Zadarmo
Dobre spracovaná služba na tvorbu a zdieľanie poznámok aj naprieč zariadeniami a platformami. Všetko je synchronizované na serveri, takže máte prístup k vaším poznámkam vždy a všade. Poznámky môžu obsahovať aj fotografie alebo zvukovú nahrávku. Môžete ich rýchlo organizovať podľa štítkov a farieb.

ikona08

Sleep Cycle
Cena: 0,79€
Pre dobré výsledky v škole je kľúčový dobrý spánok. Táto aplikácia sa snaží pomocou akcelometru analyzovať fázu vášho spánku a vyhodnotiť najlepší okamih pre prebudenie. Stačí si položiť iPhone na posteľ a nastaviť plánovaný budík. Príjemné melódie na budenie sú už len čerešničkou na torte.

ikona09

MatrixCalculer
Cena: 0,79€
Matematická aplikácia pre maticové počty. Na výber je niekoľko kľúčových funkcií ako je sčítanie, odčítanie, násobenie a transpozície matíc. Aplikácia dokáže spočítať aj inverzné matice a determinanty.

ikona10

Calc Pro Free
Cena: Zadarmo
Univerzálna kalkulačka, ktorá obsahuje pokročilé matematické funkcie.

ikona11

Quadratic Master
Cena: 1,59€
Aplikácia na výpočet kvadratických rovníc, nerovníc a funkcií. Nezobrazí vám len výsledok, ale aj postup výpočtu a zaujímavé tipy. Výsledok s riešením môžete priamo odoslať e-mailom.

0211acbook

Máte nejaké lepšie tipy? Nenechávajte si ich pre seba a podeľte sa s nami! Napíšte nám ich do diskusie alebo na naše stránky na Facebooku! Vopred ďakujeme za všetky tipy.

© 2015 PCNews.sk