Logo
Vytlačiť túto stránku

Ulefone Vienna je smartfón pre fanúšikov hudby

Ulefone Vienna je smartfón pre fanúšikov hudby

Čas od času sa nájde výrobca, ktorý chce na trhu s telefónmi zaujať orientáciou svojho produktu na fanúšikov hudby. Robili a robia to známe, i menej zvučné značky a jednou z nich je najnovšie aj Ulefone. Novinka dostala meno Vienna, kráča v zaužívaných trendoch značky a prináša aj čosi navyše.

Najväčším lákadlom smartfónu by mal byť dedikovaný DAC prevodník a zosilňovač od NXP, ktorých úlohou je zlepšiť kvalitu prehrávaného zvuku aj z komprimovaných formátov a s čo najmenšími stratami ho poslať do kvalitných slúchadiel. Ulefone Vienna sa dá predobjednať za cenu 169,99 USD v eshope GearBest.com. Predajca k smartfónu pribalí aj malý darček, zrejme ochranný obal.

ulefone vienna sq

Vienna pokračuje v dizajnovom trende nastolenom svojimi predchodcami a vyzerá ako o čosi väčší Paris skrížený s modelom Be Touch 3. Telo tvorené jedným kusom hliníku ponúka zaoblené rohy, oleofóbnu povrchovú úpravu odpudzujúcu vodu a obtlačky prstov a zdá sa, že aj celkom rozumnú ergonómiu s doplnkovým konfigurovateľným tlačidlom na ľavom okraji. Na chrbte zariadenia pod objektívom 13 MPix fotoaparátu s čipom od Panasonic a dvojtónovou LED sa nachádza senzor obtlačkov prstov.

ulefone vienna cam

Základnú hardvérovú výbavu tvorí čipset MediaTek MTK6753 s ôsmimi 64bitovými jadrami taktovanými na 1,3 GHz, 3 GB RAM a 32 GB úložisko. IPS displej od Sharp s uhlopriečkou 5,5“, FullHD rozlíšením a chránený krycím sklom Corning Gorilla 3 je už v tomto formáte smartfónov štandardom. Vienna podporuje dvojicu SIM kariet a rozumie si aj s našimi LTE sieťami, takže rýchly internet si vychutnáte naplno. Akumulátor s kapacitou 3250 mAh sa s osadeným hardvérom, najmä displejom potrápi, no do večera druhého dňa by to mohol vydržať.

ulefone vienna front

Ulefone Vienna je dostupný v štyroch farebných prevedeniach, vrátane ružovej. Predinštalovaný Android s upraveným UI od Ulefone je zatiaľ vo verzii 5.1, mala by sa však čoskoro objaviť aktualizácia na Android 6.0. 

© 2015 PCNews.sk