Logo
Vytlačiť túto stránku

WD predstavil nový rad externých diskov My Book

WD predstavil nový rad externých diskov My Book

Až 4TB priestoru pre bezpečné uchovanie dát poskytujú nové modely externých diskov My Book od Western Digital. Spolu so softvérom SmartWare Pro umožňujú automaticky zálohovať dáta z počítača do cloudu a to aj s podporou služby Dropbox.

Produktová rada diskov My Book a My Book for Mac dostala nový dizajn s mierne upraveným čelným panelom, samotný tvar puzdra, ktorý pripomína hrubú knihu sa výraznejšie nezmenil. Disky disponujú rýchlym USB 3.0 rozhraním a dostupné budú v kapacitách 2TB, 3TB a 4TB. Uchovajú tak množstvo dát, vrátane videa vo vysokom rozlíšení, či napríklad celých obrazov pevných diskov z počítača a notebooku. K tomu je k dispozícii i WD edícia sofvéru Acronis True Image.

Externé disky My Book ponúkajú aj spoľahlivé zabezpečenie dát a ich ochranu heslom a hardvérovým šifrovaním. Pomocou Acronis True Image je možné uložené dáta aj bezpečne skartovať. Rad WD My Book for Mac je takisto vybavený USB 3.0 pripojením a konektivitou typu UAS pre vyššiu rýchlosť prenosu dát. Dostupný bude v dvoch verziách; s kapacitou 2 TB a 3TB a kompatibilný s aplikáciou Time Machine.

 

Na nové disky je poskytovaná trojročná záruka. Doporučené koncové ceny pre My Book for Mac modely sú 111 EUR za 2TB a 139 EUR za 3 TB verziu. Diskyy My Book pre PC začínajú na 99 EUR za 2TB, verzia s 3TB bude stáť 129 EUR a 4TB model 179 EUR.

Zdroj: TS Western Digital

 

© 2015 PCNews.sk