Menu

Ktoré mechanické prevodovky môžu vašej spoločnosti pomôcť ušetriť?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 616 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nielen z dôvodu energetickej krízy, je rastúcim trendom v priemyselných závodoch vo všetkých sektoroch znižovanie nákladov. Dobrou správou však je, že nielen obmedzeným využívaním drahej elektrickej energie, ale aj nahradením čelných a závitovkových kolies vysoko účinnými špirálovými zariadeniami, si môžete vo firme ušetriť nemalé náklady.

Špeciálne špirálové prevody sú možno drahšie ako klasické šnekové a čelné, ktoré nahrádzajú, sú však aj efektívnejšie, znižujú náklady na energiu, nezahrievajú sa, sú tichšie a celkovo si vyžadujú menej údržby. Stručne povedané, špirálové prevodovky sú vynikajúce na šetrenie peňazí, času a energie vašej firmy z dlhodobého hľadiska.

Alternatíva k šnekovým prevodovkám

Univerzálne šnekové prevodovky sú zvyčajne vyrobené z bronzu, čo je mäkký kov. Priemyselné prevodovky ale znášajú vysoké trenie, teploty a tlaky, čo si vyžaduje pravidelnú výmenu oleja a údržbu v závitovkových prevodovkách. Ani pri pravidelnej údržbe však dlho nevydržia. Podobne čelné prevodovky majú valivý kontakt, ale zuby sú rezané rovno, čo znamená, že jeden alebo dva zuby sú vždy v kontakte s iným ozubeným kolesom. Pretože tieto prevody vedú k neúplnému spojeniu čela, dochádza k väčším vibráciám a hluku, a teda k väčšiemu opotrebovaniu.

Výhody špirálových prevodoviek

Pre chod vašich strojov sú dôležité nielen kvalitné elektromotory, ale aj mechanické časti, ktoré pohon motora prevádzajú ďalej. Špirálové prevodovky sú jedným z týchto zariadení a majú výhody kapacity krútiaceho momentu oproti iným typom prevodoviek.

Modely Spur sú slabšie, pretože zaťaženie sa prenáša cez menej zubov, čím sa znižuje účinnosť a zvyšuje sa opotrebovanie. Špirálové ozubené kolesá používajú aj pevné zuby, ktoré sú kalené, aby sa dosiahol vysoko účinný záber ozubených kolies. Špirálové ozubené kolesá sú vždy spojené dvoma alebo tromi zubami, aby sa znížilo zaťaženie každého zuba, znížila sa hlučnosť, vyhladzovali sa operácie a vytvárali sa menšie vibrácie. To všetko má za následok, že vaša priemyselná prevodovka má dlhšiu životnosť.

Investícia, ktorá šetrí peniaze, čas a životné prostredie

V skutočnosti sú špirálové prevody také účinné, že prakticky nedochádza k opotrebovaniu zubov. Okrem toho sú balené s olejovými krytmi, ktoré vyžadujú menej výmeny oleja, čo predstavuje výhodu pre vaše hospodárenie a životné prostredie.

Zatiaľ čo šnekové a čelné prevodovky sú možno lacnejšie na nákup, sú nákladnejšie na použitie a implementáciu. Vydržia len asi tri roky, čo si vyžaduje vyššie kapitálové investície, zvýšenú údržbu, viac prestojov a vyššie náklady na likvidáciu.

Ak preto máte príliš veľa problémov s údržbou alebo sa vaša priemyselná prevodovka vypla, možno je čas kúpiť si na FORIN lepší model. Napríklad prevodovku, ktorá bude fungovať efektívnejšie, ušetrí vám čas, peniaze a pomôže vašej spoločnosti stať sa ekologickou.

Zdroj obrázka: William Ju/Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013