Menu

Philips ponúkne nové OLED televízory, dočkáme sa ich v máji

  • Napísal(a) 
  • Čítať 8351 krát
  • Tlač
  • E-mail

Jedna za najznámejších značiek televízorov na našom trhu ohlásila rozšírenie ponuky OLED modelov. Séria OLED805 a OLED855 bude dostupná v máji tohto roku. Kľúčovými prvkami výbavy bude štvrtá generácia P5 procesorov, vylepšený zvukový systém, prémiové materiály a integrácia Androidu vo verzii 9.

 

Pred letnou sezónou by sa na trhu mali objaviť tri modely nových televízorov od Philips. OLED805 bude k dispozícii v 55 a 65-palcovej verzii s dizajnom so skoseným stojanom, OLED855 len s 55 palcovou uhlopriečkou a stojanom s centrálnou nohou.

OLEDy od Philips v roku 2019 zbierali viacero ocenení v európskych redakciách i porovnávacích testoch a na tomto úspechu chce stavať aj nová generácia modelov. Základom je vylepšený procesor P5 štvrtej generácie s vyšším výkonom a podporou algoritmov umelej inteligencie. Procesor pri vývoji využil poznatky získané nasadením neurónových sietí, analýzy miliónov testovacích scén a skúseností, ktoré vývojový tím výrobcu zbieral posledných tridsať rokov.

OLED855 RFT

Inteligentný softvér sa nespolieha len na zlepšenie výkonu televízora v piatich základných oblastiach (kvalita zdroja, farba, kontrast, plynulosť pohybu a ostrosť obrazu). Hľadá medzi nimi ideálnu rovnováhu, aby bol celkový dojem zo sledovania videa čo najviac realistický. Procesor analyzuje zdroj obrazu snímok po snímke a v reálnom čase prispôsobuje jeho parametre s cieľom dosiahnuť optimálny výsledok.

Novinky podporujú všetky aktuálne štandardy

Novinkám nechýba podpora všetkých dôležitých HDR štandardov, či už je to HDR10 alebo HDR10+. Navyše dokáže vylepšiť HDR obsah enkódovaný Dolby Vision pomocou špeciálneho Dolby Bright režimu. Výrobca sľubuje ešte kvalitnejší, kontrastnejší, plynulejší a farebne presnejší obraz aj pri sledovaní videa zo zdroja s nižším rozlíšením. O všetko sa postará inteligentný upscaling televízora, takže aj obyčajné DVD filmy si užijete lepšie ako na bežnom televízore.

OLED805 F

Samozrejmosťou je funkcia Ambilight, ktorou sa televízory Philips jednoznačne odlišujú od konkurencie. V tomto prípade ide o dynamické podsvietenie zadného okraja obrazovky na troch stranách.

Vylepšenia sa dočkal aj zvukový systém. Ten má po novom výkon 50 W a využíva nový tvar basovej ozvučnice a štvorice pasívnych meničov pre hlbšie a bohatšie basy. Dvojica predných širokopásmových reproduktorov je doplnená o dva vysokofrekvenčné meniče. Televízory podporujú Dolby Atmos, vrátane funkcie Virtualizer, Dolby Bass a vylepšenia dialógov.

OLED855 BS F Wordmark RGB FINAL

Podobne ako aj predošlá generácia, aj modely 805 a 855 bežia na Androide vo verzii 9 s plnou podporou Google Assistenta a virtuálnej asistentky Amazon Alexa. Philips síce má v ponuke aj skutočne prémiové televízory, no osmičková séria stále ostáva v high-end segmente o čom svedčia aj použité materiály. Tmavé, chrómované stojany s malými rozmermi vytvárajú dojem, že obrazovka sa vznáša nad podložkou. Vynovený je aj diaľkový ovládač. Podsvietené tlačidlá s kovovým povrchom dopĺňa zadný kryt potiahnutý kvalitnou kožou.

Zdroj: TP Vision

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013