Menu

Technológia, umožňujúca lacnú, rýchlu a profesionálnu potlač textilu

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 686 krát
  • Tlač
  • E-mail
Nielen klasická tlač na papier, ale aj na textil a iné predmety v našom okolí je čoraz viac využívaná. Základom úspešnej potlače rôznych materiálov je však správny spôsob použitej technológie tlače, tlačiarenského zariadenia, farieb a materiálov. Našťastie existuje forma potlače, ktorá spolupracuje s najnovšími modernými technológiami, tieto parametre spĺňa a vďaka svojej výslednej kvalite si každý rok získava čoraz viac spokojných zákazníkov.

Sieťotlač si každým rokom získava čoraz viac priaznivcov. Navyše sa vďaka rýchlemu vývoju technológií stáva vedúcou technológiou tlače na trhu, umožňujúcou lacnú, rýchlu a profesionálnu potlač akéhokoľvek vzoru na textil.

Prečo práve sieťotlač?

Sieťotlač je tradičná tlačová technika, ktorá sa používa už mnoho rokov, no vďaka vývoju a pokroku doby mnohé procesy vylepšila. V jej priebehu sa vytvorí typ vzoru šablóny na jemnej sieťovine alebo polyesterovej tkanine s niekoľkými vrstvami atramentu pretlačenými cez toto rozloženie šablóny na povrch tlačového materiálu.

Všetky rôzne farby atramentu sa aplikujú pomocou inej sieťovej šablóny, aby sa vytvoril konečný vytlačený efekt. Oblasti tlačového materiálu, ktoré je potrebné nechať čisté, sú pokryté nepriepustnou látkou, aby sa zabránilo kontaminácii atramentom.

Proces sieťotlače teda spočíva v pretláčaní viskóznej tlačovej pasty cez otvorené plochy sita stlačením. Existujú hlavne tri typy sieťotlačových metód:

  • - Ručná sieťotlač.
  • - Poloautomatická sieťotlač.
  • - Plne automatická sieťotlač → Flat & Rotary

To, ktorý spôsob si zvolíte, závisí aj od toho, aký účel vaša sieťotlač bude mať. Dôležité však je, že originálne tričká s vlastnou potlačou získajú vďaka tejto technike nový nádych a farby, ktoré vydržia!

Výhody, ktoré oceníte v praxi

Ak ste si zvolili pre výrobu originálnych reklamných predmetov, odevov alebo štýlových bavlnených tašiek s potlačou technológiu sieťotlače, určite oceníte jej viaceré výhody. V porovnaní s inými procesmi má sieťotlač nasledujúce benefity:

  • - Sieťotlač si vyžaduje relatívne lacné vybavenie.
  • - K tlači potrebujete veľmi málo prípravných procesov.
  • - Sieťotlač je veľmi ekonomická pre krátke trasy vhodných predmetov a tak široko používaná na rôzne účely.
  • - Ide o technológiu, ktorá umožňuje tlač na takmer akýkoľvek povrch.

Použité atramenty môžu byť olejové, vodové farby alebo laky, čo umožňuje, aby sa tento proces použil na vytvorenie akéhokoľvek najjemnejšieho efektu z pastelových odtieňov alebo lesklých farieb odolných voči poveternostným vplyvom, takých ťažkých, že vyniknú vo viditeľnom reliéfe. Určite vás poteší aj fakt, že potlačený povrch nemusí byť rovný, čo otvára nové a širokospektrálne možnosti využitia v praxi.

Ak teda chcete zaujať, potlač textilu alebo iných predmetov v Color Factory je ideálnym spôsobom.

Zdroj obrázka: LeonidKos/Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013