Menu

Apple láka zamestnancov Google a Jelly Bean update pre SGS III

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1980 krát
  • Tlač
  • E-mail

Apple chce riešiť krízu svojho navigačného a mapového softvéru v iOS 6 najímaním developerov z Google, poliaci sa dočkali Jelly Bean pre svoje SGS III a GTA V vyjde zrejme neskôr než by sme chceli. Prehľad aktualít dnešného dňa.

GTA V asi termín uvedenia nestihne

Očakávaný AAA herný titul Grand Theft Auto V pravdepodobne nestihne marcový termín uvedenia. Informoval o tom server techpowerup.com, ktorý sa opiera o vyhlásenie herného analytika Colina Sebastiana. Ten je predpokladá, že marcový  termín je nereálny, nakoľko spoločnosť Rockstar, ktorá GTA V vyvíja, zatiaľ oficiálne o uvedení novinky neinformovala. Podľa jeho slov predajcovia potrebujú 4-6 mesiacov pre prípravu uvedenia tak očakávaného titulu, akým GTA V bezpochyby je, a ani oni zatiaľ nemajú žiadne bližšie informácie ohľadom oficiálneho dátumu. Ďalším argumentom je renomé Rockstar, ktorá uprednostní kvalitu hry aj za cenu neskoršieho uvedenia na trh. GTA V by sme tak mohli očakávať koncom leta 2013.

Oficiálny Jelly Bean OTA update pre Samsung Galaxy S III najprv v Poľsku

Majitelia Samsung SGS III sa dočkali update na nový Android 4.1.1. Ako prví sa z Jelly Bean môžu tešiť naši severní susedia, rovnako ako z niekoľkých zásadných vylepšení mobilného systému. Jedným z nich je Google Now, či vylepšené UI, a aplikácie z dielne samotného Samsung. OTA aktualizácie by sme sa tak mohli dočkať čoskoro aj v našich zemepisných šírkach.

Nintendo Wii U zrejme bude regionálne obmedzené

Podľa servera eurogamer.net, ktorý má informácie od anglického sídla Nintendo  bude nová herná konzola Wii U obmedzená na región. To znamená, že hry zakúpené v USA či Japonsku nebudú fungovať na verziách určených pre európsky trh.

Apple láka zamestnancov Google

Po katastrofe s mapami a navigáciou na nedávno uvedenom iOS 6, ktorá funguje všelijako, len nie dobre, sa Apple snaží vyriešiť problém svojsky. Po tom, čo v rámci konkurenčného boja dala zbohom mapám od Google a predstavila vlastné, „vydarené“ riešenie, sa pokúša „nakúpiť“ vývojárov, ktorí sa podieľali na tvorbe Google Maps. Lákadlom pre vývojárov môže byť možnosť podieľať sa na celkom novej platforme, na rozdiel od vytvárania aktualizácií už dobre zabehnutých Google Maps.

Intel Medfield bude bez LTE

Intel potvrdil, že smartfóny postavené na čipoch Medfield nebudú podporovať 4G siete. Aspoň nie teraz, podpora LTE je v pláne, Intel však zaostane za zvyšnými výrobcami. Otázna je i kompatibilita niektorých aplikácií s Intel procesormi, napríklad s prehliadačom Chrome pre Android. Väčšina aplikácií by však mala fungovať bez problémov. Každopádne, Intel má čo doháňať, a kvalitná spolupráca s Google bude v blízkej dobe kľúčová, ak chce so svojimi SoC dosiahnuť aspoň uspokojivý podiel na trhu smartfónov.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013