Menu

Cooler Master predstavil MasterBox Lite v mATX formáte

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2589 krát
  • Tlač
  • E-mail

Známy výrobca skriniek Cooler Master sa so sériou MasterBox trafil do gusta celkom širokému spektru zákazníkov. Modulárne, dizajnovo jednoduché a cenovo výhodné skrinky sa ľuďom páčia a preto niet divu, že ponuka sa rozrastá. Najnovším prírastkom je MasterBox Lite 3.1.

Skrinka je určená pre malé herné zostavy postavené na mATX doskách, no pritom ponúka plnohodnotnú výbavu a kompatibilitu s výkonným hardvérom. Jednoduchý hranatý dizajn podčiarkuje hit tejto sezóny, zatmavený priesvitný čelný panel so zrkadlovým odleskom spoza ktorého pútavo žiaria nasávacie ventilátory. V prednej časti sú pripravené dve 120 mm pozície, ventilátory však nie sú pribalené, čo je len dobre, keďže si výberom vlastných ventilátorov farebne môžete skrinku naladiť presne podľa svojho vkusu. Jediný predinštalovaný ventilátor je štandardný 120 mm čierny model s priesvitnými lopatkami z produkcie Cooler Master.

cooler master masterbox lite31 2

Dizajn skrinky sa dá upraviť aj takým drobným detailom, ako sú lemy v hornej a spodnej časti predného panela. Na výber máte červený, biely a čierny a v prípade potreby si môžete vytlačiť na 3D tlačiarni aj vlastný vďaka 3D modelu, ktorý je dostupný na stiahnutie na stránke Cooler Master.

cooler master masterbox lite31 3

Samotné šasi skrinky je čierne a vďaka jednopriestorovému návrhu ponúka dostatok miesta aj pre inštaláciu výkonných komponentov. Do spodnej časti sa vmestí štandardný ATX zdroj s dĺžkou do 160 mm, vzduchové chladiče pre procesor sú limitované výškou 158 mm, no pre grafické karty je k dispozícii 380 mm. Do skrinky tak vmestíte vlastne akúkoľvek grafickú kartu a spolu s podporou inštalácie 120 alebo 240 mm radiátora vodného chladenia tak máte priestor na stavbu skutočne výkonného počítača.

cooler master masterbox lite31 1

Za držiakom základnej dosky sa nachádza asi 15 mm medzera, do ktorej pohodlne schováte všetku kabeláž a cez celopriehľadnú plexi bočnicu tak bude vidno len svietiace komponenty a žiaden neporiadok. Pozícia pre dnes už len minimálne používané 5,25“ zariadenia chýba, klasické 3,5“ disky osadíte do skrinky dva, páčila by sa nám však viac ako len jedna pozícia pre 2,5“ SSD.

Cooler Master MasterBox Lite 3.1 by mala byť na našom trhu dostupná v priebehu augusta, navyše za veľmi atraktívnych 45 EUR.

Zdroj: TS Cooler Master

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013