Menu

ESET vydáva Smart Security 8 a NOD32 Antivirus 8

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2517 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť ESETvydáva najnovšiu verziu svojich vlajkových bezpečnostných produktov: ESET Smart Security 8 a ESET NOD32 Antivirus 8. Najnovšia verzia riešení obsahuje Ochranu pred botnetmi a vylepšený Exploit Blocker, zabezpečuje taktiež ochranu pred phishingom a hrozbami šíriacimi sa cez sociálne siete.

Podľa štúdií spoločnosti Cisco s názvom Cisco Annual Security Report 2014 a 2014 Midyear Security Report boli v novembri 2013 zraniteľnosti v Jave zodpovedné za 91 percent indikátorov narušenia bezpečnosti. Tieto indikátory odhaľujú správanie určitého údaja alebo softvéru, ktoré sa vymyká normálu. Nezvyčajné správanie sa prejavuje tak, že sa pokúša ovládnuť alebo exploitovať zraniteľnosti alebo chyby softvéru s cieľom prevziať kontrolu nad počítačovým systémom. V máji 2014 boli zraniteľnosti v Jave zodpovedné už za 93 percent indikátorov narušenia bezpečnosti. V prípade programov ako Adobe Reader, Microsoft Excel a Microsoft Word išlo o tri percentá. Obe riešenia ESET Smart Security 8 a ESET NOD32 Antivirus 8 pritom chránia počítače pred týmito exploitami vďaka technológii vylepšeného Exploit Blockera.

 

ESET Smart Security 8 navyše obsahuje úplne novú vlastnosť – Ochranu pred botnetmi – ktorá chráni používateľov počítač pred tým, aby bol prevzatý vzdialeným útočníkom a následne použitý na škodlivú činnosť. Štúdia 2014 Verizon Data Breach Investigation Report hovorí, že aktivita botnetov bola najrozšírenejšou škodlivou činnosťou. Zodpovedala 86 percentám všetkých škodlivých aktivít zaznamenaných v tejto správe.

V roku 2013 prebehlo viacero medializovaných botnetových útokov. Technológia v ESET Smart Security 8 odhaľuje neštandardné správanie sieťovej komunikácie, ktorá je prejavom botnetov. Jedným z takýchto objavení bola Operácia Windigo, ktorej sa minulú jar venovalo výskumné laboratórium ESETu. Operácia odhalila viac než 25-tisíc infikovaných serverov, ktoré v priebehu dvoch rokov presmerovali na škodlivý obsah až pol milióna webových surferov denne. Tento botnet umožnil odoslať útočníkom denne 35 miliónov spamových správ.

ESET Smart Security 8 okrem toho obsahuje aj osvedčené vlastnosti ako Anti-Theft, Rodičovskú kontrolu a Personálny firewall. Technológia v ESET produktoch drží rekord v počte za sebou nasledujúcich ocenení VB100 od organizácie Virus Bulletin. Žiaden iný antivírusový výrobca tento rekord doteraz neprekonal a ani nevyrovnal.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013