Menu

ICY BOX má ďalší štýlový mediaplayer

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2616 krát
  • Tlač
  • E-mail

ICY BOX si v posledných rokoch vybudoval celkom slušnú ponuku mediaplayerov a domácich multimediálnych centier. Jednoducho, čokoľvek, do čoho sa vmestí pevný disk, zvykne ICY BOX dotiahnuť do zdarného konca.

Či to bude aj v prípade novo uvedeného mediaplayera IB-MP3011 Plus, ktorý prichádza ako náhrada za MP3011HW. Dizajn sa nijako nezmenil. Stále sa jedná o jednoduchú škatuľku, vyrobenú z brúseného hliníka, bez informačného displeja. Jednoduchý dizajn neurazí každého, a displej nie je nevyhnutnosťou, najmä pokiaľ ho dokáže dobre zastúpiť OSD. Svoje miesto na čelnom paneli si tak našlo len veľké kruhové tlačidlo pre zapnutie prístroja a dvojica stavových LED. Chladenie je čisto pasívne a tak pre dokonale bezhlučnú prevádzku odporúčame použiť čo najtichší disk.

Najväčšia zmena sa tak ukrýva vo vnútri zariadenia. Je ním overený SoC Realtek RTD1185, s procesorom s frekvenciou 500 MHz a širokou podporou formátov vrátane akcelerácie HD videa. Mediaplayer sa štandardne dodáva bez pevného disku, použiť je možné akýkoľvek S-ATA II 3,5“ disk s kapacitou do 2 TB. Dva terabajty predstavujú už celkom slušný priestor pre ukladanie filmov vo vysokom rozlíšení, sťahovanie súborov alebo pre vytváranie sieťových záloh vašich dokumentov.

IB_mp3011_side

Pre externé disky je pripravená dvojica USB 2.0 portov, trochu netradične umiestnená v zadnej časti ľavej bočnice. Na rovnakom mieste sa nachádza aj čítačka SD kariet a USB 3.0 port pre rýchlejšiu komunikáciu s hosťujúcim počítačom. Dáta samozrejme do mediaplayera nasypete aj cez gigabitový sieťový konektor, podporované sú aj bezdrôtové siete, Wi-Fi dongle však bude treba zakúpiť osobitne.

IB_mp3011_back

Zadná stena zariadenia je obsadená pomerne bohato, okrem HDMI portu je obrazový výstup prítomný aj v podobe komponentného a kompozitného výstupu, pre zvuk je pripravený optický S/PDIF a klasický analógový výstup. Gigabitový sieťový konektor slúži pre aj pre sprístupnenie webového prehliadača a doplnkových aplikácií, internetového rádia alebo YouTube prehrávača. Mediaplayer pozná okrem protokolov Samba, FTP a NFS aj UPnP, takže dokáže prehrať zdieľané súbory ďalšími zariadeniami v sieti. Už štandardom v tejto triede zariadení je vstavaný BT manažér.

IB-MP3011Plus

Podpora formátov je široká a hoci podobne orientované konkurenčné zariadenia neprekoná, určite sa im vyrovná. Podporované sú aj BD obrazy, či FLV do 1080p. Z audio formátov chýba FLAC, MP3011 však pozná Dolby TrueHD 7.1, alebo napríklad DTS Digital Surround 5.1. Bližšie parametre a podporované formáty nájdete na produktovej stránke výrobcu.

Predpokladaná cena pre ICY BOX IB-MP3011 Plus sa pohybuje okolo 150 €, čo je pre potenciálneho záujemcu veľmi zaujímavá ponuka. 

Zdroj: TS RaidSonic

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013