Menu

Microsoft predstavil svoj vlastný fitness náramok Health

  • Napísal(a)  Vladimír Novák
  • Čítať 2330 krát
  • Tlač
  • E-mail

Microsoft Health je nielen produkt, je to zároveň univerzálna platforma a konečné riešenie Microsoftu pre celý roztrieštený trh so smart fitness zariadeniami.

Microsoft Health je 199 dolárový fitness náramok s množstvom pokročilých senzorov, primárne určený na sledovanie vašej pohybovej aktivity a pokročilý zber dát. Využíva na to 10 senzorov, vďaka čomu bude vaše cvičenie zmerané hĺbkovo. Namerané dáta môžete synchronizovať so smartfónom pomocou Bluetoothu. Microsoft pripravil aplikácie pre všetky 3 hlavné platformy - iOS, Android, Windows Phone s pekným minimalistickým dizajnom.

 

Aplikácie pracujú s Microsoft Intelligence Engine. Je to názov pre ich novú experimentálnu cloud službu ktorá bude tým lepšia, čím viac dát pozbiera a analyzuje. Je to služba neustále sa vyvíjajúca, prispôsobujúca sa užívateľovi, jeho zvykom a pohybu. Čím viac dát zosynchronizujete, tým presnejšie výsledky a predpoklady vám dokáže poskytnúť. Službu plánuje Microsoft otvoriť všetkým ostatným zariadeniam a existujúcim platformám, takže bude mať dosť dát na to aby sa stal svetovou jednotkou v spracovávaní dát z fitness zariadení, čo nie nič iné než naozaj ambiciózny plán.

Náramok samotný má 1,4 palcový displej s rozlíšením 320 x 106 bodov. Pod displejom sú 2 tlačidlá: jedno pre zapnutie zariadenia a druhé pre scrollovanie cez dáta na začiatku alebo na konci cvičenia. Náramok je vyhotovený z tuhej gumy s chytrým zatváracím mechanizmom. Zaujímavosťou je, že je navrhnutý na nosenie na pravej ruke. Microsoft hovorí že Health nie je primárne zariadenie ako napr. chytré hodinky (I keď si na náramku prečítate notifikácie z telefónu, sms alebo zmeškané hovory) ale že Health je alternatívne zariadenie určené pre pravú ruku, primárne zamerané na zber najväčšieho možného objemu dát počas vášho dňa s najmenším otravovaním užívateľa.

Microsoft plánuje otvoriť túto platformu pre developerov a uvidí, ako si s novým zariadením poradia. Všetko čo sa náramku týka je otvorené debate a hovorí, že žiadna funkcia s určitosťou nemusí tento vývojový proces prežiť. Isté však je, že toto je prvé zariadenie od Microsoftu pod vedením Satya Nadellu, ktoré je založené na cloude, mobilite a produktivite. Je to prevratný spôsob sledovania vášho zdravia a stelesnenie nového smerovania firmy, ktoré nie je nič menej než ambiciózne.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013