Menu

Nikon sa rozbehol, uvádza štyri novinky

  • Napísal(a)  Sonka Paculíková
  • Čítať 2571 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Nikon predstavila hneď štyri novinky zo svojej dielne. Ide o dva kompaktné fotoaparáty z radu COOLPIX, S6600 s Wi-Fi a L620 s veľkým priblížením, univerzálny objektív a externý blesk pre začiatočníkov SB-300.

NIKON COOLPIX L620

Ide o nový prírastok do série L s veľkým priblížením. Má 18-megapixelový snímač CMOS typu Back-Illuminated, ktorý je kombinovaný so širokouhlým objektívom NIKKOR so 14-násobným priblížením.

Fotoaparát je tiež vybavený režimom Jednoduchá panoráma, ktorý obmedzuje rozmazávanie, má optickú stabilizáciu obrazu (VR) a automatické zaostrovanie s vyhľadaním cieľa, ktoré automaticky identifikuje objekty. Umožňuje fotografovať spôsobom „zamier a stlač“, pričom si môžete byť istí, že získate ten najlepší možný záber bez ohľadu na úroveň vašich skúseností.

Dostupný bude taktiež koncom augusta v čiernej a červenej farbe a jeho odporúčaná cena je 199,- €.

Nikon COOLPIX S6600

Fotoaparát je vybavený novým výklopným a otočným displejom, ktorý vám pomôže pri snímaní z nadhľadu či podhľadu. Jednoduché tak bude aj zhotovenie autoportrétu, pre ktorý je vytvorená aj funkcia Ovládanie gestami (Gesture Control). Tá umožní nasnímať fotografiu a ovládať pritom zoom len gestami rúk.

Na zabezpečenie kvality obrazu vo všetkých podmienkach slúži kombinácia niekoľkých funkcií. 16-megapixelový snímač CMOS typu Back-Illuminated a 12-násobné optické priblíženie vám umožnia zhotoviť živé fotografie a videosekvencie aj pri najjasnejšom dennom svetle či nočných scénach so slabým osvetlením. Videosekvencie majú Full HD rozlíšenie, stereofónny zvuk a optický zoom.

Tešiť sa môžete na množstvo filtrov, 30 rozličných efektov či 18 motívových programov, ktoré môžete použiť hneď po nasnímaní záberu. Aby bol fotoaparát ideálnym spoločníkom na cestách, ponúka tiež režim Jednoduchá panoráma, pri ktorom nasnímate zábery s obmedzeným rozmazávaním a stabilizáciou obrazu (VR), ktorá zabezpečuje ostré a stabilné snímky.

Nikon-fotoaparat-S6600

Fotoaparát je dostupný v štyroch farbách (čierna, červená, fialová a biela) a zakúpiť si ho budete môcť už koncom augusta. Odporúčaná cena je 199,- €.

Objektív AF-S DX NIKKOR 18–140 mm

Nikon ohlásil aj nový objektív formátu DX s veľkým rozsahom ohniskových vzdialeností od širokouhlej pozície až po telezoom, s kompaktným telom a stabilizáciou obrazu. Je univerzálny a vhodný na každé použitie, či už chcete zhotovovať panoramatické fotografie krajiny, detailné zábery vzdialených objektov, alebo ostré HD videosekvencie.

Technológia VR umožňuje fotografom používať až štyrikrát dlhšie časy uzávierky, zabezpečuje stabilný obraz v hľadáčiku, no aj pri zhotovovaní videosekvencie a takisto zlepšuje pohodlie pri panoramatickom snímaní. Objektív je tichý aj pri fotografovaní aj pri filmovaní.

Optická konštrukcia sa skladá zo 17 členov v 12 skupinách. Jeden sklenený člen s extrémne nízkym rozptylom svetla (ED) a jedna asférická šošovka objektívu zaručujú vysoké rozlíšenie a kontrast a zároveň minimalizujú väčšinu foriem farebnej vady.

Nikon-objektiv-afs-dx-18-140

Objektív NIKKOR 18–140 mm f/3,5–5,6G VR ponúka kombináciu presnej optiky NIKKOR, širokého rozsahu ohniskových vzdialeností a ľahkého (490 g) tela pre tých, ktorí často cestujú. Kovový bajonet a gumené tesnenie odolné voči vplyvom počasia zabezpečujú odolnosť pri cestovaní.

Odporúčaná cena je 579,- €

Blesk SB-300

Je ľahký, kompaktný, všestranný a určený pre fotografov nováčikov. Kompatibilný je s digitálnymi jednookými zrkadlovkami Nikon a fotoaparátmi COOLPIX, ktoré sú vybavené sánkami na príslušenstvo. Dokáže tiež ovládať kvalitu a smer svetla. Vďaka tepelnej poistke nedôjde k prehriatiu. 

Predmety môžete osvetľovať aj pri nízkom osvetlení, alebo môžete využiť blesk na korekciu silného protisvetla. Hlavu blesku je možné otočiť nahor až do uhla 120°, čo vám umožní nasnímať širokú škálu scén. Podpora riadenia záblesku i-TTL umožňuje automatické vyváženie zábleskovej expozície.

Model SB-300 napájajú dve batérie AAA. Dodávaný je spolu s mäkkým puzdrom. Odporúčaná cena je 199,- €

Nikon-blesk-SB300

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013