Menu

Seagate vyrobil milión hybridných diskov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2341 krát
  • Tlač
  • E-mail

Seagate vyrobil miliónty hybridný disk pre použitie v desktopových počítačoch a notebookoch od uvedenia produktovej rady v jari minulého roku. Poprední výrobcovia počítačových zostáv a notebookov vrátane Alienware, ASUS, Dell, Sony a Toshiba ponúkajú zostavy osadené 2,5“ diskami Seagate Momentus XT.

Momentus XT je hybridný pevný disk s kapacitou do 500 GB, ktorý okrem platní rotujúcich na 7200 ot./min. v sebe integruje aj 4 GB SSD modul pre rýchlejšiu odozvu aplikácií a operačného systému. Seagate Momentus XT oproti tradičným 5400 otáčkovým pevným diskom bežne osádzaným v notebookoch dosahuje až o 50% rýchlejší štart operačného systému. Technológia Adaptive Memory je kľúčom k zvýšeniu výkonu a odozvy systému, keď presúva najčastejšie používané súbory do integrovaného SSD modulu.

„Miliónty Momentus XT je len začiatok svetlej budúcnosti SSD diskov“, povedal John Rydning, vedúci výskumu IDC. „Rýchle, dostatočne veľké a ekonomicky výhodné hybridné riešenia s NAND úložiskom ako je Momentus XT sa stanú súčasťou zhruba 25% všetkých nových počítačov dodaných v roku 2015“.

Základným problémom súčasných SSD diskov je, že ich cena je v porovnaní s tradičnými HDD zhruba desaťnásobne vyššia, cena samotného 250 GB SSD často presahuje cenu ostatných komponentov  mnohých notebookov nižšej triedy. Mnohí spotrebitelia nie sú ochotní, alebo nechcú zaplatiť vysokú cenu za vyšší výkon, ktorý SSD ponúka. Momentus XT síce stále nedosahuje rýchlostí SSD, no poráža klasické pevné disky a prináša lepší pomer medzi cenou a výkonom.

„S hybridným diskom Momentus XT nemusí záujemca o nový počítač riešiť kompromisy medzi rýchlosťou, cenou a kapacitou disku“, hovorí Rocky Pimentel, výkonný viceprezident, šéf predaja a marketingu Seagate. „Sme potešení, že Momentus XT bol na trhu veľmi dobre prijatý a očakávame rovnako dobrú odozvu aj pre novú generáciu hybridných diskov s vyšším výkonom, ktoré by sa mali na trhu objaviť ešte pred koncom tohto roka“.

Zdroj: www.seagate.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013