Menu

6 dôvodov, prečo má mixér v našom živote tak veľký význam

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1555 krát
  • Tlač
  • E-mail

Udržanie pevného zdravia je v dnešnej dobe hádam ešte dôležitejšie ako kedykoľvek predtým, a preto je potrebné dopĺňať si vitamíny v tele najmä konzumovaním dostatočného množstva ovocia a zeleniny. Všetci poznáme smoothie ako vhodný spôsob, ako dopĺňať výživné látky z ovocia do nášho jedálnička, avšak skúšali ste už aj zelené smoothie?

Ak nie, s kvalitným mixérom to bude naozaj hračka.

Pokiaľ nie ste pravidelní konzumenti veľkého množstva surovej zeleniny či ovocia, pitie smoothie je jednou z možností. Aby ste však doplnili aj vitamíny zo zeleniny, zelené smoothie prichádzajú s variantom, kedy do smoothie pridávate aj zeleninu. Hoci sa vám táto predstava nemusí veľmi pozdávať, zelené smoothie sa tešia čím ďalej tým väčšej obľube. Prečo je to tak?

  1. Ide o chutný spôsob, ako pridať do stravy zeleninu

Zelená zelenina produkuje chlorofyl, ktorý zvyšuje schopnosť vášho tela produkovať hemoglobín, a tým zvyšuje prísun kyslíka do buniek tela. Ak chcete získať základnú dávku živín, naplňte mixér zeleninou, napríklad hrsťou kelu a brokolice a pridajte bylinky.

  1. Znižuje hlad a nepridáva kilá

Ak ste sa rozhodli, že už nechcete naďalej priberať, dôležité je, udržať žalúdok sýty. Ak sa zasýtite zeleninou a ovocím, nemusíte sa báť naberania zbytočnej váhy. Budete tiež cítiť menej návalov hladu.

  1. Dostatok vlákniny

Vláknina je veľmi dôležitá pre reguláciu vášho trávenia, znižuje riziko chronických chorôb a pomáha vám stabilizovať hladinu cukru v krvi. Obsah vlákniny v ovocí a zelenine zostáva pri mixovaní stále rovnaký, a preto je to vhodnejší spôsob ako odšťavovanie.

  1. Rozklad jedla trvá kratšie

Zatiaľ čo pri tuhej strave trvá trávenie niekoľko hodín, či dokonca až dní, pri pití smoothie, dokáže vaše telo jedlo okamžite rozložiť a extrahovať z neho základné živiny.

  1. Dáva vám šancu zjesť aj to, čo vám inak nechutí

Takmer všetci máme zvyk jesť iba tie jedlá, ktoré nám chutia, a ostatné zdravé alternatívy ignorujeme. Mixovanie vám pomôže zaviesť do jedálnička novú skupinu potravín, ktoré možno nemáte práve v obľube. Zahrnutie rôznych druhov ovocia a zeleniny do smoothie vám môže pomôcť získať potrebné druhy vitamínov a minerálov, ktoré pomáhajú udržiavať zdravie.

  1. ahčuje vstrebávanie živín

Smoothie predstavuje ľahké jedlo a ľahko sa vstrebáva v porovnaní s vareným jedlom. Dôvodom je fakt, že suroviny v smoothie pomáhajú zachovať živiny, ktoré sa inak pri varení zničia. Toto uľahčuje telu vstrebávanie základných živín v ovocí a zelenine.

Mixovanie ovocia a zeleniny prináša množstvo zdravotných výhod. Na to, aby ste si vyrobili vhodné smoothie vám stačí výkonný mixér a kvalitná zelenina či ovocie.

Zdroj obrázku: {LightField Studios} / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013