Menu

Testovali sme smartfón moto G8 Power

Ak poznáte ponuku smartfónov moto a pokúsite sa spomenúť si na najobľúbenejšiu modelovú rodinu, určite sa dopracujete ku jednému konkrétnemu písmenku. Niektorí ho márne hľadajú celý život, no tí, ktorí „géčko“ našli si to rozhodne užili. Presne tak, smartfóny moto série G boli vždy postavené tak, aby priniesli za rozumnú peniaze rozumnú výbavu. A niečo navyše. A práve to niečo navyše budeme hľadať na jednom z tých novších zástupcov série G, smartfóne moto G8 Power.

Zrejme už z názvu môžeme vytušiť, že hlavným lákadlom bude v tomto prípade akumulátor. Na papieri moto sľubuje 5000 mAh akumulátor, čo je ešte aj v dnešných dňoch nadštandardom. V praxi by to mohlo znamenať dva ostré dni na jedno nabitie, šporovliví budú siahať aj na tretiu noc. Ako to bude naozaj, uvidíme v ďalších riadkoch.

Smartfón korešponduje svojim dizajnom i myšlienkou s ostatnými súrodencami rodiny G8. Jednoduchý dizajn so zaoblenými rohmi je charakteristickým prvkom už od prvých modelov moto G. Napriek tomu však máme pocit, že G8 Power vytŕča svojim dizajnom spomedzi záplavy podobne vyzerajúcich súčasníkov menej ako tomu bolo v prípade predošlých generácií. Rozlišovacím prvkom je tak aspoň typické kruhové logo moto s integrovaným senzorom odtlačkov prstov na zadnom kryte.

Aktuálne sa v ôsmej generácii géčkových smartfónov moto nachádza testovaný moto G8 Power, moto G8 plus, moto G8 a moto G8 Power lite. Všetky štyri modely sa vmestili do cenového rozpätia asi tridsiatich eur, takže pri výbere nebude cena určite rozhodujúcim prvkom. Pre lepšiu predstavu porovnávame verzie so 64 GB úložiskom a 4 GB RAM. Odlišností nie je zas až tak veľa, no drobné detaily vieme nájsť. Napríklad displeje sú rôzne, každý model má inú uhlopriečku, aj keď len v rozmedzí desatín.

moto g8 power 2D

Základný moto G8 stojí dve stovky, jeho displej má 6,44“, rozlíšenie 1560×720 bodov, je postavený okolo čipsetu Qualcomm Snapdragon 665 a má trojicu objektívov. Jeho vylepšená verzia G8 plus má o trochu menší, 6,3“ displej zato však s rozlíšením 2280×1080 bodov, rovnaký čipset i zostavu fotoaparátov, akurát ten hlavný má rozlíšenie 48 MPix. A G8 plus stojí rovnako ako G8. Celkovo lepšie parametre prívlastkového plus modelu odsúvajú pri rovnakej cenovke základnú G8 na vedľajšiu koľaj.

Ak chcete väčšiu výdrž na jedno nabitie, siahnite po modeloch s označením Power. G8 Power a G8 Power lite majú kapacitu akumulátora vyššiu v porovnaní s predošlou dvojicou o 1000 mAh. Aj G8 Power stojí na čipsete Snapdragon 665, má displej s rozlíšením 2280×1080 bodov ale fotoaparáty sú až štyri. Aj keď ten hlavný je s menším rozlíšením a iným systémom zaostrovania ako v prípade G8 plus, pribudol teleobjektív s dvojnásobným optickým zoomom. G8 Power stojí okolo 210 EUR.

Jeho Lite verzia je o 30 lacnejšia, no škody na výbave sú v porovnaní s G8 Power väčšie. Výrobca použil čipset MediaTek MT6765, chýba rýchle nabíjanie akumulátora, modernejší USB-C konektor, displej má síce o chlp väčšiu uhlopriečku ale zato rozlíšenie len 1600×720 bodov, ušetrilo sa aj na fotoaparátoch. Menšie rozlíšenie displeja a mierne slabšia výbava by však mohla znamenať, že lite verzia vydrží na jedno nabitie najdlhšie spomedzi celého kvarteta.

Tak si to teraz zhrňme – hľadáte zaujímavý telefón od moto za cenu okolo dvoch stoviek? Ak uprednostňujete fotoaparát, vyberte si G8 plus. Ak je dlhá výdrž to čo vás zaujíma, pokračujte v čítaní, G8 Power vás možno presvedčí.

Konfigurácia

Smartfón moto G8 Power sme dostali vo verzii so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. To je možné ďalej rozšíriť microSD kartou s kapacitou do 512 GB, prídete však o možnosť osadenia druhej SIM karty. IPS displej s uhlopriečkou 6,4“ je vo formáte 19:9 a s rozlíšením 1080×2300 bodov. Pri prepočte hustoty bodov sa dostávame na hodnotu 399 PPI, čo je v tejto triede rozhodne nadštandardom.

Zostava fotoaparátu je tvorená štvoricou objektívou a čipmi s rozlíšeniami 16, 8, 8 a 2 MPix. Predná kamera ponúka 16 MPix. Na plastovom chrbte zariadenia sa nachádza senzor obtlačkov prstov, o nabíjanie a pripojenie smartfónu k ďalším zariadeniam sa stará USB rozhranie s konektorom typu C. Batéria s kapacitou 5000 mAh a podporou 16W nabíjania živí SoC Qualcomm Snapdragon 665.

Dizajn a konštrukcia

Dizajn je svieži, aktuálny a práve preto sa trochu stráca v záplave vzhľadovo veľmi podobných telefónov. Trend je však nastavený a ťažko s tým niečo urobiť, výrobca jednoducho stavil na istotu, o čom svedčia aj farby. Modrá Capri a čierna Smoke, to sú možnosti s ktorým nič nepokazíte. Ani z hľadiska konštrukcie nie je v tejto cenovej hladine veľmi čo vymýšľať. Vpredu sklo, vzadu lesklý plastový kryt s efektom skla, ktorý celkom pekne láme na svojich okrajoch svetlo. No a dookola hliníkový rám, za ktorý dostáva moto pochvalu. G8 Power nie je vodoodolný, má však povrchovú úpravu, ktorá odpudzuje vodu, takže nejaké to ošpliechanie vodou zvládne.

moto G8 power 05

V balení sme okrem smartfónu našli aj nabíjačku s výkonom 18 W, papierovú dokumentáciu, pin pre uvoľnenie SIM zásuvky a USB-C kábel. A ako je to už v prípade značky moto dobrým zvykom, nechýba ani priehľadný silikónový obal. Na dotyk ani na pohľad nie je veľmi vábny, no ak vám postačí, máte ho rovno nasadený na telefóne, a ak nie dobre ochráni smartfón pokiaľ si nevyberiete kryt, ktorý sa vám bude páčiť viac.

moto G8 power 01

Moto G8 Power má rozmery 156×76×9,6 mm a hmotnosť 197 gramov. Telefón je skutočne ťažší, než pôsobí na prvý pohľad, svoj podiel má na tom zväčšený akumulátor i hliníkový rám. Prednej časti dominuje displej, ktorý tvorí až 85% jej plochy. Uhlopriečka displeja je 6,4“ s pomerom strán 19:9, telefón sa dá dobre ovládať aj jednou väčšou rukou, malé však budete potrebovať dve. Zadný plastový kryt sa v celkom dobre drží, telefón priveľmi nekĺže. Ak by aj, pribalený kryt vám pomôže.

moto G8 power 03

Tlačidlá pre úpravu hlasitosti a zámok displeja sa nachádzajú na pravej strane zariadenia. Možno by sa nám páčilo, ak by boli umiestnené trochu nižšie, boli by v lepšom dosahu palca. V čiernej farbe sú prechody medzi zadným krytom, rámom a krycím sklom príjemne plynulé, vizuálne, aj na dotyk. Tlačidlo zámku displeja má jasne identifikovateľný zdrsnený povrch.

moto G8 power 02

Spodný okraj je koncipovaný rovnako, ako aj v prípade ďalších smartfónov moto. Mriežka reproduktora piatimi či šiestimi kruhovými otvormi, jeden malý otvor pre mikrofón a USB konektor typu C. Komunikácia s PC cez kábel prebieha prostredníctvom štandardu 2.0, takže na nejaké rýchle nahrávanie seriálov do telefónu cez USB zabudnite. Páči sa nám však, že USB konektor je umiestnený presne na osi telefónu a bude sa tak dať dobre dokovať.

moto G8 power 04

Na hornej strane telefónu si svoje miesto našiel 3,5 mm port pre pripojenie analógového headsetu a druhý mikrofón. Mriežka slúchadla je vtesnaná na samom okraji displeja. Je preto úzka a škoda, že sa za ňou neukrýva notifikačná LED.

moto G8 power 07

Zadná strana je jednoduchá, typickým prvkom je kruhové logo výrobcu, v ktorom je integrovaný senzor obtlačkov prstov. Objektívy fotoaparátov sú rozdelené do dvoch segmentov. Hlavný fotoaparát využíva široký objektív, pod ním sa nachádza trojica ďalších objektívov pod jedným krycím sklíčkom. Jednofarebná prisvetľovacia LED má rovnako kruhový tvar a v tme poslúži aj ako celkom dobré svietidlo. Sústava objektívov mierne vystupuje nad rovinu chrbta telefónu. Plastový kryt sa síce dobre drží v ruke, no je magnetom na obtlačky prstov a rôzne mazanice. Ak budete G8 Power nosiť bez puzdra, pripravte sa, že ho budete utierať do nohavíc častejšie než by ste čakali.

moto G8 power 14

Hardvérová výbava

Základom smartfónu je čipset strednej triedy, Qualcomm Snapdragon 665, vyrobený 11 nm technológiou. Obsahuje dva procesorové klastre; štvoricu Kryo 260 Gold jadier taktovaných na 2,0 GHz a štvoricu jadier Kryo 260 Silver taktovaných na 1,8 GHz. Výkonovo na tom nie je zle a spoločne s GPU Adreno 610 rozhýbe všetky tie nenáročné hry, ktoré by ste si chceli na pomerne lacnom smartfóne zahrať. Na žiadne krochkanie nad grafikou trojáčkových titulov to nebude, ale čosi sa na tom zahrať dá. Ešteže sa 4GB operačnej pamäte stali už aj v nižšej strednej triede štandardom. Systém má preto dostatok priestoru pre multitasking, prehliadač zvládne bez doplnkového načítavania viac ako desiatku otvorených záložiek a aj graficky náročnejšie stránky prehliada plynulo.

moto G8 power screen1 moto G8 power screen2 moto G8 power screen3

G8 Power funguje na Androide vo verzii 10.0. Systém má k dispozícii 64 GB úložiska, z ktorého si sám odhryzne asi pätinu, takže používateľovi ostane približne 50 GB priestoru. Je fajn mať aktuálny systém, navyše v jeho základnej podobe, ktorú moto preferuje už niekoľko rokov. Bez premaľovaných animovaných nadstavieb a šialených systémových modifikácií je G8 Power svižným a rýchlym telefónom, s ktorým sa príjemne pracuje i zabáva. Prepínanie medzi aplikáciami funguje bez zaváhania, prostredie sa prekresľuje plynule a odozva systému je vynikajúca. Pre bežné používanie, prehliadanie webu, sledovanie videí, komunikáciu a krúteniu sa po sociálnych sieťach je výkon GB Power viac ako len postačujúci.

moto G8 power 06

Telefón podporuje dvojciu nanoSIM kariet, sekundárna však zdieľa slot s microSDXC kartou. Využiť môžete karty s kapacitou do 256 GB. Pekným detailom je označenie FACE UP na zásuvke pre karty, takže nemusíte premýšľať, ktorou stranou ho vložiť dovnútra.

K internetu sa smartfón pripojí cez LTE, nakrátko aj cez Wi-Fi adaptér vo všetkých štandardoch až po aktuálny 802.11ac. Nezaostáva ani rozhranie bluetooth, konkrétne vo verzii 5.0. Nechýbajú ani ďalšie prvky povinnej výbavy, ako napríklad asistované GPS/GLONASS/GALILEO, senzor priblíženia, okolitého osvetlenia, akcelerometer a gyroskop. Rýchle párovanie pomocou NFC ešte do týchto cenových hladín naplno neprerazilo, čo znamená, že s moto G8 Power v obchode nezaplatíte.

To isté platí aj o bezdrôtovom nabíjaní, no na to si počkáme azda ešte dlhšie. V prípade smartfónov moto však funguje rýchlonabíjanie a rovnako je tomu aj v tomto prípade. Akumulátor sa však kŕmi rýchlo najmä v počiatočných fázach, kde sa z 20% dostane na 50% v priebehu polhodiny. Potom však spomalí a nabitie doplna už trvá ďalšiu hodinu a pol, a tak bude najlepšie G8 Power nabíjať v noci. S 5000 mAh akumulátorom vás však cez deň bez šťavy smartfón nenechá.

moto G8 power 13

Displej bol príjemným prekvapením. S rozlíšením 1080×2300 bodov je veľmi jemný aj na 6,4 palcovej uhlopriečke. Panel je typu IPS so všetkými svojimi výhodami aj neduhmi. Ak prechádzate z AMOLED displeja, bude sa vám zdať málo kontrastný a farby trochu fádne a chýba mu aj podpora HDR. Lenže to je už nadštandardný prvok výbavy a v tejto cenovej kategórii displej chválime. Nemá presaturované farby, má slušné pozorovacie uhly, rozumne nastavenú minimálnu i maximálnu úroveň jasu. Naša testovacia vzorka mala aj celkom rovnomerné podsvietenie, naposledy sme to vyčítali Motorole One Action. Vo svojej cenovej triede však moto G8 Power z hľadiska displeja patrí k tým lepším.

Výkon a používanie

Z hľadiska výkonu sa G8 Power triafa presne do svojho cenového segmentu. Rovnaký čipset používa napríklad starší Xiaomi Redmi Note 8, alebo čerstvo predstavená Nokia 5.3. Výkonnostne mierne zaostáva za svojím príbuzným z dielne Motorola, modelu One Action, ktorý sme testovali koncom minulého roka.

Každodenné úlohy zvláda smartfón vďaka dostatku operačnej pamäte a obstojnému výkonu procesora bez väčších problémov. Chatovanie s priateľmi, nekonečné skrolovanie po Facebooku, prezeranie webových stránkov, telefonovanie, to všetko je v poriadku. Aplikácie náročnejšie na grafický výkon, predovšetkým hry, už G8 Power poriadne potrápia. Moto chválime aspoň za integráciu funkcie Moto GameTime, ktorá deaktivuje notifikácie a mala by prispieť k zvýšeniu výkonu v hrách. Pozorovateľný rozdiel sme však po jej zapnutí nepostrehli.

moto G8 power screen4 moto G8 power screen5 moto G8 power screen6

Displej má dobré rozmery na sledovanie videa, trochu nás však rušil priestrel pre objektív prednej kamery. Riešenie, ako umiestniť do okolia veľkého displeja selfie kameru preferuje každý iné, nám by sa však viac páčil výrez. Je to však vecou subjektívneho dojmu.

Na smartfóne beží systém Android vo verzii 10 a opäť chválime výrobcu, že priveľmi do systému nezasahoval. Uprednostnenie čistého Androidu pred šialenými grafickými nadstavbami pomáha aj uľaviť hardvéru, ktorému ostane viac prostriedkov na dôležitejšie úlohy. Nechýba však množstvo vylepšení, ktoré sa ukrývajú pod jednotným názvom Moto Apps.

moto G8 power screen7  moto G8 power screen8

Výrobca sa snaží postupne túto sadu šikovných aplikácií vylepšovať a pridávať nové inovácie. Nechýbajú obľúbené gestá ako je zapnutie baterky rýchlym potrasením smartfónu, či spustenie fotoaparátu rýchlym pootočením zápästím. Zmysel však majú aj novšie funkcie ako je editor snímok obrazovky, presun ovládacích prvkov médií na tlačidlá hlasitosti, či aktivácia funkcie Nerušiť pri položení smartfónu displejom na dosku stola.

moto G8 power screen9 moto G8 power screen10 moto G8 power screen11

Žiadne maľované UI a takmer žiadne aplikácie navyše. Jednoduchosť čistého Androidu nám na smartfónoch Lenovo a moto imponuje už roky a ani tentoraz tomu nie je inak. Systém reaguje veľmi dobre no predsa sa mu občas pritrafí, že zakopne a treba za ním sekundu počkať. Menu sa vysúva zo spodného okraja obrazovky, takže ikony nie sú roztrúsené po ploche a pritom sa do spodného riadku vmestí hneď päť najpoužívanejších odkazov. Notifikačné menu je takisto vysúvacie, tentoraz z horného okraja a na dvakrát, takže sú rýchlo prístupné aj vybrané systémové nastavenia. Navigácia v systéme môže byť klasická pomocou trojice základných systémových tlačidiel, alebo pomocou pozdĺžnej spodnej lišty. Tá neukrajuje z plochy displeja v jeho spodnej časti, no na jej ovládanie si treba nejaký čas zvykať.

Odomykať telefón môžete na veľa spôsobov, najjednoduchšie bude použiť zadný senzor obtlačkov prstov. Reaguje rýchlo a ak nemáte úplne malé ruky, tak bude aj v dobrej dostupnosti ukazováka ruky. Do telefónu sa dostanete aj odomknutím tvárou, no keďže to používa len jednu kameru, nepatrí medzi najbezpečnejšie spôsoby.

Výdrž na jedno nabitie

Poďme ešte k najväčšiemu lákadlu. Akumulátor s kapacitou 5000 mAh je dôvodom, prečo má tento model v označení prívlastok Power. Kapacitne je tak väčší, ako to býva napríklad pri vlajkových lodiach, no stále na trhu nájdeme smartfóny s ešte vyššou kapacitou. Každopádne 5000 mAh je niečo, čo by sme chceli vidieť pri všetkých smartfónoch strednej triedy v štandarde a trend postupného zhusťovania kapacity akumulátorov by nám mohol toto želanie čoskoro splniť. S moto G8 Power to tu máme už dnes a presne podľa našich očakávaní sa nám podarilo na jedno nabitie prežiť do večera tretieho dňa. Cez noc na nabíjačke, a telefón bol pripravený na ďalšie tri pracovné dni.

No aj intenzívna záťaž, telefonovanie, sledovanie videí, nejaká tá hodinka hrania denne, IM komunikácia a sledovanie sociálnych sietí nebol pre akumulátor problém, ktorý by nedokázal znášať takmer deň, noc a druhý deň. Samozrejme, ak na ňom budete hrať v sobotu od rána hry, tak je jasné, že do akumulátor vydrží ledva do prvého večera. Rýchlonabíjanie v prípade potreby funguje, ale ako sme už spomínali, s pribúdajúcimi percentami nabitia rýchlosť nabíjania výrazne klesá. To však samozrejme vyplýva z charakteristiky a konštrukcie akumulátora.

Fotoaparát(y)

moto G8 power 08

Fotoaparátov má G8 Power najviac spomedzi celej série G8. Sú dovedna štyri a práve to je to magické číslo, kam sa chce aj nižšia stredná trieda dostať. Na fotenie a podporenie kreativity tak môžeme využiť základný fotoaparát, telefoto, širokouhlý fotoaparát a makrofotoaparát.

Základný fotoaparát sa spolieha na CMOS čip s uhlopriečkou 1/2.8 palca, rozlíšením 16 MPix a veľkosťou pixelu 1,12 mikrometra, objektív s clonovým číslom f/1.7 a zaostrovaním s fázovou detekciou. Druhý fotoaparát má rozlíšenie 8 MPix, objektív s f/2.2 no zato s dvojnásobným optickým zoomom. Aj tu má ostrenie na starosti PDAF. Pre fotenie „do šírky“ využijete 8 MPix senzor so širokouhlým, 13 mm objektívom a pre detailnú fotografiu makroobjektív, za ktorým je 2 MPix čip s pixelmi veľkosti 1,75 mikrometra. To je za dve stovky celkom zaujímavá kombinácia, čo to však znamená v praxi?

moto G8 power screen12 moto G8 power screen13 moto G8 power screen14

Základný fotoaparát nie je žiadny zázrak, no s dostatkom svetla funguje dobre. Dobre interpretuje farby, drží ich v reálnom spektre a nesnaží sa ich presaturovať. Pomerne nízke clonové číslo a malý objektív spôsobuje prirodzené rozostrenie v rohoch fotografie, čo môže v niektorých prípadoch zamrzieť. Nie vždy chceme fotiť portrét. Pre ten je určený aj samostatný režim, rozostrenie pozadia funguje podľa očakávaní. Niekedy je lepšie, niekedy horšie. V strede fotografie sú však detaily dobre čitateľné. Aj tu však platí to, čo pri všetkých smartfónoch tejto triedy. S ubúdajúcim svetlom rýchlo klesá detailnosť fotografie. Presvetlené a tmavé miesta sú veľmi jasne odlíšiteľné, prakticky bez plynulejších prechodov. Nastupuje výrazný šum a v skratke, v noci z G8 Power dostanete štandardné smartfónové fotografie.

moto G8 power 09

Ultraširoký fotoaparát dáva možnosť vtesnať viac predmetov do jedného záberu, čo sa hodí pri skupinových fotografiách či fotografovaní architektúry a scén v meste. Samozrejme, za cenu typickej deformácie obrazu. Menšie rozlíšenie a tmavší objektív sa podpisujú aj na kvalite fotografie, ktorá je v porovnaní s hlavným fotoaparátom viditeľne horšia. Pre fotografovanie na malé formáty a obrázok na Instagram to však postačí.

Telefotoaparát sa dá dobre používať aj na fotenie portrétov, ale predovšetkým dáva väčšie možnosti pri vytvorení lepšej kompozície záberu. Teleobjektív ponúka dvojnásobné priblíženie, no aj on trpí horšími svetelnými parametrami. Detaily napriek tomu dokáže zachytiť celkom dobre, no je ešte viac citlivý na množstvo okolitého svetla ako hlavný fotoaparát.

  

Pre ešte lepšiu univerzálnosť moto pridalo do celej sústavy aj fotoaparát s makroobjektívom. Zaostriť dokáže na objekt vzdialený len 2 centimetre od objektívu. Dokáže pekne zachytiť detaily a pomáha mu čip s väčšou veľkosťou pixelov. Síce má rozlíšenie len 2 MPix, no aj tu platí, že na zaujímavé obrázky na sociálne siete to stačí.

moto G8 power macro

Predný fotoaparát má rovnaké rozlíšenie ako hlavný, a teda 16 MPix. Na túto cenovú triedu je prekvapujúco dobrý a v režime portrétu vie softvérovo simulovať aj rozostrenie pozadia. Bokeh efekt síce nie je tak dobrý, ako keby mu pomáhal senzor hĺbky, ale stačí to. Selfie kamera podporuje HDR a zvládne aj Full HD video pri 30 fps. Priestor medzi objektívom a displejom je malý a priestrel tak nie je príliš veľký.

moto G8 power 11

Video z hlavného fotoaparát vyzerá celkom dobre, znovu však potrebuje dostatok svetla. Vybrať si môžete Full HD pri 60 alebo 30 fps aj s podporou elektronickej stabilizácie obrazu, prípadne 4K video pri 30 fps. K dispozícii je aj spomalené video.

Kreatívne možnosti fotoaparátu sú veľmi široké, s moto G8 Power dostávate celú škálu nástrojov, s ktorými sa dá zahrať, no kvalita výsledných fotografií odzrkadľuje cenové zaradenie a možnosti použitých čipov. Ak vám na kvalite fotiek záleží viac ako na dlhej výdrži na jedno nabitie, vyberte si radšej moto G8 Plus.

Záver

Moto G8 Power pokračuje v trende hardvérovo univerzálnych telefónov série G. Nízka cena, dobrá výbava a vysoká výdrž na jedno nabitie je kombinácia, ktorá má šancu zaujať široké spektrum zákazníkov. Za 210 EUR dostanete univerzálny telefón, nesmiete však od neho očakávať toľko, čo od päťnásobne drahších vlajkových lodí značiek. G8 Power má dobrý displej, aj keď nám trochu prekáža kruhový priestrel prednej kamery, solídnu hardvérovú výbavu so 4 GB RAM a dostatok výkonu pre každodenné úlohy. Páči sa nám čistý Android s minimom úprav, užitočné Moto akcie a celková odozva systému. Výrobca navyše pravidelne vydáva aktualizácie, takže môžete do budúcna očakávať aj upgrade na novšiu verziu Androidu.

moto G8 power 12

Z hľadiska dizajnu nám moto G8 Power pripadá trochu nudný a ľahko zapadne medzi kvantum podobne vyzerajúcich smartfónov iných značiek. Trochu dlhšie trvá aj plné nabitie akumulátora, no to je vzhľadom na jeho kapacitu pochopiteľné. Výbava fotoaparátov je v tejto triede nadštandardná, no kvalitou fotografie smartfón vo svojej triede ostáva. Celkovo je však moto G8 Power dobrým smartfónom pre cenovo citlivého zákazníka, prípadne pre mladých, ktorí dokážu využiť kreatívny potenciál štvorice kamier.

moto G8 Power
CENA: 209 €
+-
Výborná cenaVyššia hmotnosť
Štvorica fotoaparátovVýrez prednej kamery
Dobrý displejVšedný dizajn
Kapacita akumulátora
Konštrukcia a prevedenie85
Výkon70
Výdrž a mobilita90
Displej80
Cena/hodnota95
HODNOTENIE: 84/100
Lacný a dobre vybavený smartfón, ktorý toho vo svojej cenovej lige ponúka veľa. Štvoricu fotoaparátov, akumulátor so solídnou kapacitou, 4GB RAM a hardvér, ktorý si bez problémov poradí z bežnými dennými úlohami.

Smartfón moto g8 Power nájdete v ponuke eshopu alza.sk

Za poskytnutie testovacej vzorky ďakujeme spoločnosti:

motorola logo

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013