Menu

Ako vybrať ten najlepší RC model?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1693 krát
  • Tlač
  • E-mail

RC modely sa stali obľúbenou zábavou pre deti, ale aj pre ich rodičov. Kým jednoduchšie modely áut, bagrov či tankov zvládnu ovládať aj deti a začiatočníci, také lietadlo si už vyžaduje dobrú koordináciu či rozvahu.

Poradíme vám, aký RC model vybrať deťom aj pokročilejším nadšencom.

RC modely pre začiatočníkov

RC model pre začiatočníkov a deti býva pomerne jednoduchý, má len niekoľko funkcií a konštrukciu, ktorá je dostatočne odolná alebo sa dá ľahko opraviť.  Na začiatok sa odporúčajú modely, ktoré sa držia pri zemi, teda autá, tanky, bagre či hračky ako robot alebo RC modely v podobe zvierat.

Pri RC modeloch pre deti sa zvykne uvádzať vek, od ktorého sa daný model odporúča. Čo sa týka začiatočníkov, tiež je lepšie vyskúšať najskôr jednoduchší model a neskôr prejsť na lietajúce  verzie alebo lode a ponorky.

RC modely pre pokročilých

Medzi RC modely pre pokročilých sa zaraďujú lietajúce modely, teda lietadlá, helikoptéry či drony. Ovládať takýto RC model si už vyžaduje skúsenosti, zodpovednosť aj rozvahu, pretože obzvlášť pri väčších a ťažších modeloch treba myslieť hlavne na bezpečnosť.

RC model auta určený pre pokročilých už nie je hračka, ale model s mnohými funkciami. Vybrať si môžete buggy, offroad alebo drift modely, s ktorými si jazdu naozaj užijete.

Motor RC modelov

Motorom poháňané RC modely sa delia na dve skupiny - modely s elektromotorom a spaľovacím motorom. Spaľovací motor je vhodný pre skúsených modelárov, pretože si vyžaduje viac údržby a je výkonnejší. Navyše je aj hlučnejší, čo ale nemusí byť vždy negatívom, ale počítať treba aj s pachom benzínu.

Elektromotor je dnes podstatne populárnejší a viac používaný. Akumulátor má samozrejme obmedzenú kapacitu a treba ho dobíjať. Ak budete mať akumulátorov viac, môžete ich vymieňať a nemusíte čakať na nabitie. Výber však záleží len a len od vás.

Zdroj obrázka: Kislitsin Dmitrii / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013