Menu

APC predstavuje novú generáciu rackových PDU

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2071 krát
  • Tlač
  • E-mail
Novinka je vybavená technológiou, ktorá umožňuje meranie spotreby podľa jednotlivých zásuviek

 

West Kingston, Bratislava, 7. októbra, 2011 – Spoločnosť APC by Schneider Electric, globálny líder v poskytovaní služieb integrovaného núdzového napájania a chladenia, predstavuje najnovšie spínané rackové distribučné jednotky napájania (PDU). Novinka je vybavená technológiou Metering-by-Outlet, ktorá umožňuje meranie spotreby na úrovni jednotlivých zásuviek. Nová generácia rackových PDU tak dokáže presne a spoľahlivo monitorovať napájanie a zaznamenávať spotrebu jednotlivých zariadení, čo IT manažérom prinesie prehľad o ich energetickej spotrebe. Prehľadné zobrazenie spotreby jednotlivých zásuviek umožňuje upraviť odber energie z rackových PDU a dosiahnuť tak maximálnu energetickú účinnosť.

Nová generácia spínaných PDU jednotiek umožňuje:

  • Merať spotrebu elektrickej energie pre každú zásuvku individuálne. Prináša to detailnejší pohľad o napájaní, čo bolo predtým možné len do úrovne fázy. Meranie podľa jednotlivých zásuviek umožňuje analyzovať trendy spotreby jednotlivých súčastí a plánovať budúcu kapacitu.
  • Účinne usmerňovať pripojené zariadenia podľa potreby a plánovať do budúcnosti. Rackové PDU jednotky obsahujú softvér, ktorý prehľadne zobrazuje spotrebu energie u každého jednotlivého zariadenia pripojeného k rackovej PDU, ale aj detailné záznamy použiteľné pri plánovaní budúceho rozširovania či reorganizácie.
  • Vzdialená správa jednotlivých zásuviek. Funkcia vzdialenej kontroly sa dá použiť k vypínaniu a zapínaniu zásuviek, ale aj k resetu zariadení a ochrane pred neautorizovaným využívaním zásuviek. Vďaka stanovovaniu priorít pri napájaní môžu definovať poradie, v ktorom je možné vypínať či zapínať pripojené zariadenia a predchádzať preťaženiu siete pri znovu zapnutom napájaní. Okrem toho taktiež predlžuje dobu prevádzky kľúčových zariadení vďaka prioritnému prideľovaniu záťaže.

Naviac, nová generácia spínaných rackových PDU jednotiek umožňuje IT manažérom využívať funkcie na ktoré si už zvykli:

  • Aktívne meranie napájania. Vďaka tomu majú IT manažéri k dispozícii celú sadu funkcií pre správu siete. Môžu tak pristupovať k rackovým PDU z webu, SNMP a telnetu a zároveň ich aj konfigurovať.
  • Interaktívny LCD displej. Slúži ako pomoc v reálnom čase pre lepšiu konektivitu a vyrovnávanie zaťaženia. IT manažéri si môžu zvoliť aj sledovanie teploty a vlhkosti, ktoré sa dajú nastaviť podľa potrieb používateľa.
  • Monitorovanie prostredia. Vďaka vstupnému portu je možné pripájať detektory teploty a vlhkosti. IT manažérom to prinesie prehľad o prostredí na úrovni jednotlivých rackov.
  • Uzamykanie IEC konektorov. Ak sa používajú s novýmy zamykateľnými IEC káblami, je možné tieto konektory organizovať jednoduchým spôsobom, ktorý šetrí miesto. Nie sú tak potrebné objemné svorky na káble.

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013